Hjem   Om meg   Kontakt
Marianne de Bourg | Brente mandler uten sukker
16316
post-template-default,single,single-post,postid-16316,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline,er-recipe

Brente mandler uten sukker

Brente mandler er noe av det beste godteriet jeg vet. Her er en sunnere sukkerfri variant, hvor det er brukt Sukrin Gold istedenfor hvitt raffinert sukker. Disse kan altså nytes med god samvittighet! 

Sunn-oppskrift-på-brente-mandler-uten-sukker

Foto og oppskrift fra Funksjonell Mat

Brente mandler uten sukker
 
Ingredienser
  • 250 g mandler
  • 90 g (1 dl) Sukrin Gold
  • ¼ dl vann
  • 1 ss smør
Sånn gjør du
  1. Legg mandlene utover på en bakeplate, og rist dem i ovnen ved 200 grader i 10 minutter.
  2. Ha Sukrin Gold og vann i en tykkbunnet kjele eller stekepanne, kok opp og ha i mandlene.
  3. La det koke på middels varme til væsken har blitt tykkere og brunaktig, og mandlene har fått en mørkere farge.
  4. Tilsett smøret og la det koke videre i noen minutter, så massen blir gyllenbrun og blank.
  5. Fisk opp mandlene fra kjelen og legg dem på en smurt bakeplate.
  6. Skill mandlene fra hverandre med to gafler før de blir helt kalde.

Næringsinnhold per 100 gram

Energi: 441 kcal • protein: 14,7 • karbohydrat: 4,2 • fett: 38,7 • fiber: 8,5

Legg nøttene i fine glass som du kan dekorere etter evne og så gi bort, eller bare kose deg med selv.

✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️

For flere søte oppskrifter med mandler, ta gjerne en titt på:

Ha en søt lørdag,
Marianne

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogglistenhits