Hjem   Om meg   Kontakt
Marianne de Bourg | Hjemmelaget rødkål
16998
post-template-default,single,single-post,postid-16998,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline,er-recipe

Hjemmelaget rødkål

Rødkål er rik på vitamin C og K og fordi den inneholder folat. Den sterke fargen indikerer at den også er rik på sunne plantestoffer som antioksidanter, nærmere bestemt antocyaniner. I likhet med flere andre grønnsaker øker innholdet av antioksidanter i rødkål ved varmebehandling.

Sunn oppskrift på hjemmelaget rødkål

Foto og oppskrift: Ren Mat

I tillegg til å være næringsrik er rødkål kalorifattig og en billig og god råvare. Denne fargerike og sunne råvaren er god til mye mer enn ribbe. Rødkål kan du også servere til hjemmelagde kjøttkaker, middagspølser, nesten alt vilt, kalkun, andebryst og gås. Bruk den hele året!

Mange velger å ha eplebiter eller revet eple i rødkål. Smakene passer godt sammen, men like gjerne eplesaft. Rødkålen blir litt “lekrere” da. Noen bruker også kjøttkraft i kålen, det er heller ikke nødvendig. Det er som regel nok kjøttsmak i den maten rødkålen skal serveres til.

Rødvin gjør rødkålen ekstra god, men denne væsken kan godt erstattes med vann. Du kan også smake til rødkålen med portvin. Som et tilbehør og en smaksforsterker, kan du lage mer smakfulle varianter ved å ha i mer av ingredienser som setter mye smak.

Hjemmelaget rødkål
 
Oppskrift: Tilbehør
Porsjoner: 8
Ingredienser
 • 2-3 hoder rødkål, økologiske
 • 3 dl eplejuice
 • 3 dl hjemmelaget saft (solbær, rips eller kirsebær)
 • 3 dl vann eller
 • 2-3 dl rødvin
 • 3 dl bringebæreddik
 • 100 g smør
 • 1 ss hel nellik
 • 1 ss pepperkorn
 • 1 ss havsalt
 • 4 ss rognebær- eller ripsgelé
Sånn gjør du
 1. Finhakk kål. Har du mandolin, bruk denne eller finhakk med skarp kniv. Tynne, fine skiver.
 2. Støt nellikspiker og pepper i en morter. Start med å ha det i den varme jerngryta og nyt den herlige duften!
 3. Ha i smør og surr rødkålen i dette. Bruk en slikkepott til å røre med.
 4. Ha oppi resten av ingrediensene, minus litt av saltet og geleen, og la det småputre med lokket delvis på i ca. 1 time.
 5. Sett på lokk, skru av varmen og la det stå til neste dag.
 6. Kok opp igjen før kålen skal serveres og smak til med rips/rognebærgele, salt og pepper.

 

 

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogglistenhits