Hjem   Om meg   Kontakt
Sukkerfrie lavkarbo mandelflarn | Marianne de Bourg
18323
post-template-default,single,single-post,postid-18323,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline,er-recipe

Sukkerfrie lavkarbo mandelflarn

Mandelflarn er tynne og sprø, litt som knekk eller karamell.  De kan lages flate og runde eller ha dem over en kjevle eller i en lite kopp mens de ennå er litt varme. Da får de fin svung på fasongen sin. Uansett smaker disse gylne kakene helt nydelig!

Sunn oppskrift på sukkerfrie mandelflan

Foto og oppskrift: Funksjonell Mat

Disse mandelflarnene er laget med finmalte mandler, men lages de med finhakkede mandler blir de som blonder. De kan lages både med skåldede og uskåldede mandler.

Sukkerfrie lavkarbo mandelflarn
 
Oppskrift: Kake/dessert
Ingredienser
  • 100 g smør
  • 100 g Sukrin Gold
  • 100 g finmalte mandler
  • 1 ts Yaconsirup
  • 2 ss fløte
  • 2 ss hvetemel (eller speltmel)
Sånn gjør du
  1. Smelt smøret og rør inn Sukrin Gold.
  2. Varm til kokepunktet.
  3. Avkjøl litt og rør i finmalte mandler, fløte og hvetemel (ev. speltmel).
  4. Sett kakene på plate med en teskje, en fylt teskje pr kake. Beregn god plass, for de flyter ut.
  5. Stekes midt i ovnen på 150 grader i ca 15 minutter.
  6. Avkjøl kakene litt før de tas av platen. Hvis du ønsker en buet form på kakene kan du mens de enda er litt varme bøye dem over en kjevle, flaske eller kopp.

Næringsinnhold per 100 gram

  • Energi: 490,9 kcal
  • Protein: 8,9
  • Karbohydrat: 11
  • Fett: 44,7
  • Fiber: 4,5
No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.