Hjem   Om meg   Kontakt
Marianne de Bourg | Marsipankonfekt med økologisk sukker og stevia
18104
post-template-default,single,single-post,postid-18104,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline,er-recipe

Marsipankonfekt med økologisk sukker og stevia

Denne hjemmelagde marsipankonfekten er ikke bare sunnere enn ferdigkjøpt, den smaker bedre også!

Marsipankonfekt

Foto og oppskrift: Soma

Den er laget med en mindre mengde sukker. Kun 2 ss Cocosa Sukker som er økologisk uraffinert kokossukker fremstilt av kokosblomstens søte nektar. I tillegg er det brukt samme mengde Steviosa sukker, fremstilt av steviolglykosider fra urten stevia rebaudiana, og sukkeralkoholen erytritol, som bl.a. finns naturlig i pærer og meloner.

Marsipankonfekt
 
Ingredienser
  • 350 g finmalte mandler (mandelmel)
  • 70 g finhakkede valnøtter
  • 3 eggehviter
  • 2 ss Steviosa sukker
  • 2 ss Cocosa Sukker
  • 1 ss Cognac (kan sløyfes)
  • 200 g Ecuador Organix 70 % sjokolade
  • Div. nøtter, tørket aprikos eller bær
Sånn gjør du
  1. Bland mandelmel og valnøtter i en stor bolle.
  2. Rør sammen eggehviter, Steviosa sukker, Cocosa Sukker og evt. Cognac.
  3. Bland alt sammen ved å kna med hendene til en fin jevn marsipanmasse.
  4. Form kuler, stenger eller biter du ønsker. Trykk gjerne noen nøtter eller tørket frukt inn i bitene før du setter de i fryseren.
  5. Smelt sjokoladen i vannbad. Ta ut konfektbitene og dypp de i den smeltede sjokoladen.

Tips: Om du ønsker kan du pynte med litt kakepynt.

Konfekten er laktosefri og glutenfri.

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogglistenhits