Hjem   Om meg   Kontakt
Drikke til julematen | Marianne de Bourg
18190
post-template-default,single,single-post,postid-18190,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Drikke til julematen

Champagne til rakfisk, belgisk øl til pinnekjøtt og Côtes du Rhône til kalkun. Her du drikketips til julematen enten du har planer om å spise gravlaks eller juletallerken. 

Aperitiff

Champagne Boizel Brut Reserve Frankrike
Varenummer: 5053401. Pris kr 269. Bestillingsutvalg.

Drikke til julematen: Boizel brut reserve

Smaksrik, elegant og tørr Champagne med deilige myke bobler. Passer perfekt som aperitiff eller til skalldyr. Champagne er en ypperlig matvin som takler det meste – ikke minst fet mat som ofte hører julen til!

 

Røkt og gravet laks

Grüner Veltliner Kamptaler Terrassen 2013, Østerrike.
Varenummer: 4648701. Pris kr 169. Bestillingsutvalg.

Drikke-til-julematen-Gruner-Veltliner-Kamptaler

Delikat og frisk Grüner med lett krydret karakter. Preg av pære, fersken, blomster og urter på duft. Fyldig og frisk i munnen, med en bra konsentrasjon og god lengde. En svært anvendelig vin til laks. Økologisk.

 

Skalldyr

Ch. de Chemilly Petit Chablis 2013, Frankrike.
Varenummer: 1849501. Pris kr 159. Bestillingsutvalg.

Drikke-til-julematen-Petit-chablis

 

 

Herlig duft av grønne epler, sitrus og grapefrukt. En frisk og fruktig chablis med god mineralitet og en fin fylde. Nydelig til skalldyr eller et glass alene.

 

Torsk

Ch la Grolet 2011 Frankrike.
Varenummer: 1073501. Pris kr 158. Basisutvalg.

Drikke-til-julematen-Chateau-le-Grolet

Flott rubinrød farge, moden frukt og hint av krydder på duft. Myk og fruktig i anslaget, med jordsmonnkarakter og balansert syre. God og bløt. En nydelig vin til mildt vilt kjøtt, torsk og kylling. Økologisk.

 

Kalkun

Ch. Cheylus Côtes du Rhône 2013, Frankrike.
Varenummer: 9596201. Pris kr 109,90. Basisutvalg.

Drikke til julematen Ch Cheylus Côtes du Rhône

Nydelig rød farge, med fiolette skjær. Herlig og frisk fruktig smak av røde bær og pepper. Krydret og rund med god lengde og finish. Kos deg gjerne med denne uten mat eller til kalkun. Den er også en god følgesvenn til hvit fisk.

 

Pinnekjøtt

Préaris X-mas beer, Belgia.
Varenummer. 181402. Pris kr 45.

Drikke-til-julematen-Préaris-X-mas-beer

Gyllen brun, kompleks og velbalansert øl. Fruktige aromaer med noter av sitrus og et godt preg av humle på nesen. Fruktig på smak med en mild og karakteristisk bitterhet og en tørr avslutning. Deilig til pinnekjøtt, laks, rakfisk og lyst kjøtt.

 

Juletallerken

Chioccoli Chianti Classico 2011, Italia.
Varenummer: 1496001. Pris: kr 149,90. Basisutvalg.

Drikke-til-julematen-Chioccoli-Chianti-Classico

Flott mørk farge, rikelig frukt, floral og krydret på nesen. Balanserte tanniner med en frisk syre som møter den deilige fruktigheten og et hint av toscansk krydder. Nydelig til julematen! En meget anvendelig matvin. Fantastisk vin til prisen!

 

Rakfisk

Champagne Boizel Chardonnay Blanc de Blanc, Frankrike.
Varenummer: 5053701. Pris kr 389. Bestillingsutvalg.

Drikke til julematen Boizel Chardonnay Blanc de Blanc

Aromatisk champagne med duft av grønne epler, sitrus og et floralt preg. En kompleks stil med elegante små bobler. Nydelig ettersmak som sitter lenge. En perfekt følgesvenn til rakfisk!

 

Dessert

Moscato d ́asti Doglia 2013, Italia.
Varenummer: 8021801. Pris kr 108. Basisutvalg.

Drikke til julematen Moscato

En lett perlende vin med nydelige fersken aromaer. Søtlig i smak med gode frukt toner. Nydelig mykt skum, delikat sødme og frukt. Ypperlig til alle jordbær- desserter, og helt perfekt til julens riskrem! Serveres god og kald.

 

Avec

Cognac Louis Royer, Frankrike.
Varenummer: 9968601. Pris kr 1025. Bestillingsutvalg. 

Drikke-til-julematen-Cognac-Louis-Royer

En symfoni av delikate smaker. Generøse toner av appelsin, tørket aprikos, bjørnebær og lichee. En herlig blanding av sjokolade, vanilje og karamell fra fatlagringen. En sammensetning av over 100 forskjellige blandinger, blendet til perfeksjon. Nyt den til sjokolade.

.

TIPS: Gjør innkjøpene på Vinomonopolet i god tid før jul. Ring gjerne til 04560, så blir du satt over til ditt nærmeste vinmonopol som hjelper deg med din bestilling. Du velger selv til hvilket pol du skal hente varene fra, eller om du vil ha varene kjørt hjem. Det tar 3 virkedager. 

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.