Hjem   Om meg   Kontakt
Marianne de Bourg | Klassiske brente mandler
16307
post-template-default,single,single-post,postid-16307,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline,er-recipe

Klassiske brente mandler

Brente mandler hører julen til. Bruk dem som tilbehør til gløgg, lørdagsgodt eller la dem stå på bordet hele julen (godt, men farlig!).

Brente mandler er også den perfekte matgave til vert og vertinne. 

Oppskrift-på-brente-mandler

Julefint servise fra Le Creuset. Foto: Betina Hastoft/Le Creuset Oppskrift, Le Creuset.

Brente mandler
 
Oppskrift: Lørdagsgodt
Ingredienser
  • 1 kopp vann
  • 2 kopper sukker
  • 3 kopper mandler
Sånn gjør du
  1. Hell alle ingrediensene i en tykkbunnet gryte.
  2. Rør kontinuerlig rundt i gryten med en gryteskje. Det er viktig å holde jevn varme.
  3. Når vannet fordamper smuler sukkeret seg, og det er da viktig å røre kraftig rundt.
  4. Når cirka halvparten av sukkeret begynner å smelte og ligner karamell, tømmer du blandingen raskt over på bakepapir.
  5. Når mandlene er kalde, skilles de fra hverandre med hendene.

Jeg bruker Sukrin Gold når jeg lager brente mandler, men om du foretrekker vanlig sukker, foreslår jeg økologisk rårørsukker eller kokosblomstsukker.

Marianne

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogglistenhits