Hjem   Om meg   Kontakt
Marianne de Bourg | Sunnere pepperkaker
18207
post-template-default,single,single-post,postid-18207,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline,er-recipe

Sunnere pepperkaker

Endelig går det an å lage litt sunnere pepperkaker, men som smaker like godt. I oppskriften er sukker erstattet med Sukrin, men det er brukt  sirup som i ordinære pepperkakeoppskrifter, da det er viktig for smaken, og slik at pepperkakene beholder sin fine farge.

Oppskrift på sunnere pepperkaker

Foto og oppskrift: Funksjonell Mat

Når disse pepperkakene er nystekte, er de litt mykere enn vanlige pepperkaker.
Oppbevarer man dem i en kakeboks i et par dager, blir de like sprøe og gode som
vi er vant til.

Sunnere sukkerfrie pepperkaker
 
Oppskrift: Kake/dessert
Ingredienser
  • 150 g smør
  • 1 dl sirup, lys
  • 2 dl Sukrin (180 g)
  • 1 dl kremfløte
  • 5 dl hvetemel (300 g)
  • 1 dl FiberFin (60g, gir mer fiber og lavere GI, kan erstattes med hvetemel)
  • ½ ts nellik
  • ½ ts ingefær
  • ½ ts pepper
  • 2 ts kanel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 dl hvetemel til utbaking
Sånn gjør du
  1. Bland sirup, Sukrin og smør i en kjele. Varm opp til Sukrinet er smeltet.
  2. Ta kjelen av platen og avkjøl blandingen noe.
  3. Rør i fløten. Rør i hvetemel, FiberFin, krydder og bakepulver. Bland godt.
  4. Dekk deigen til og la den stå i romtemperatur til du skal bake ut pepperkakene.
  5. Kna deigen og kjevle ut leiven til 3 mm tykkelse. Stikk ut figurer.
  6. Stek på plate med bakepapir på 175°C i 8-10 minutter.
  7. Avkjøl pepperkakene på rist.

Næringsinnhold per 100 gram:

  • Energi: 326 kcal
  • Protein: 4,7
  • Karbohydrat: 36,3
  • Fett: 16,7
  • Fiber: 5,3
No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogglistenhits