Hjem   Om meg   Kontakt
Hvilke krydder passer til dessert? | Marianne de Bourg
18057
post-template-default,single,single-post,postid-18057,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Hvilke krydder passer til dessert?

Dette er en artikkel i serien Smakskombinasjoner, også kalt food pairing, hvor jeg tar for meg ulike matvarer og hvilke gode smaker som passer til.  Dessert og krydder er dagens tema.

Krydder som passer til dessert

Foto: Affari

Ikke vær redd for å bruke krydder i desserter! De mest uventede kombinasjoner kan løfte en alminnelig dessert til nye høyder.

Her er noen gode smakskombinasjoner med krydder og andre smaksettere:

TØRKET FRUKT OG NØTTER

Tørket frukt, nøtter og mandler.

  • Vanilje
  • Chili
  • Kanel
  • Kardemomme
  • Nellik
  • Sesamfrø
  • Valmuefrø
  • Muskat

LYS SJOKOLADE

Hvit sjokolade og melkesjokolade.

  • Mynte
  • Kajenne
  • Fennikel
  • Kanel
  • Kardemomme
  • Safran

MØRK SJOKOLADE

Mild, røkt og nøtteaktig mørk sjokolade.

  • Vanilje
  • Safran
  • Salt
  • Ancho chili
  • Kanel
  • Kardemomme
  • Svartpepper
  • Kokos
  • Kaffe

SØTE BÆR

Jordbær, bringebær, blåbær, bjørnebær og markjordbær.

  • Vanilje
  • Basilikum
  • Kanel
  • Mynte
  • Kardemomme
  • Stjerneanis
  • Svartpepper

EKSOTISK FRUKTER

Banan, ananas, papaya, mango og kiwi.

  • Anis
  • Chili
  • Muskat
  • Svartpepper
  • Rosépepper
  • Vanilje
  • Kokos

SYRLIGE BÆR OG FRUKTER

Tyttebær, stikkelsbær, tranebær, nyper, rips, solbær og rabarbra.

  • Vanilje
  • Kardemomme
  • Nellik
  • Einerbær
  • Ingefær

SOLFRUKTER

Nektarin, fersken og aprikos.

  • Vanilje
  • Kanel
  • Kardemomme
  • Rosmarin
  • Nellik
SKANDINAVISKE FRUKTER

Eple, pære, plomme og kirsebær.

  • Vanilje
  • Safran
  • Anis
  • Rosmarin
  • Kanel
  • Kardemomme
  • Nellik
  • Fennikel
SITRUSFRUKTER

Appelsin, sitron, lime, blodappelsin og mandarin.

  • Ingefær
  • Pomerans
  • Sjterneanis
  • Nellik
  • Kanel
  • Safran
  • Chili
  • Svartpepper

Tips: For den som vil eksperimentere er det et godt tips å ikke starte med for sterke krydder.

Kilde: Santa Maria

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogglistenhits