Hjem   Om meg   Kontakt
Marianne de Bourg | Små terter med fetaost, ruccola og tomat
18153
post-template-default,single,single-post,postid-18153,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline,er-recipe

Små terter med fetaost, ruccola og tomat

Dette er en oppskrift i serien kjøttfri mandag – eller Meat Free Monday  hvor det er fokus på vegetariske eller veganske sunne middagsoppskrifter. Dagens kjøttfrie oppskrift er porsjonsterter med fetaost, tomat og ruccola. 

Oppskrift-på-terter-med-tomat-fetaost-og-rukkula

Foto, oppskrift og paiformer fra Le Creuset

Disse små tertene er perfekte som snacks, kveldsmat eller forretter hvis du skal ha gjester. Hvis du har det travelt, kan du kjøpe en ferdig tertedeig i stedet for å lage din egen. Den fungerer like godt, men du må likevel sette av tid til å la de ubakte tertebunnene bli kalde som beskrevet under – det sikrer at de får den perfekte formen, når de er stekt.

Små terter med fetaost, ruccola og tomat
 
Oppskrift: Hovedrett
Porsjoner: 4
Ingredienser
  • 125 g hvetemel
  • Et stort dryss salt
  • Litt friskkvernet svart pepper
  • 60 g kaldt smør, skåret i terninger
  • 4 ts skummet melk eller vann (melk gir deigen en ekstra sprøhet)
  • Fyll
  • 175 g fetaost
  • ¼ ts tørket timian
  • 25 g rucolablader
  • 2 store tomater, helst modnet på stengelen og skåret i tynne skiver
  • 4 ts olivenolje
Sånn gjør du
  1. Forvarm ovnen til 190 °C eller varmluftsovn til 180 °C.
  2. Hell mel, salt, pepper og smør ned i en skål.
  3. Smuldre smøret sammen med melblandingen til det minner om fine brødsmuler. Hell forsiktig melken (eller vannet) ned i bollen og rør til deigen samles og blir fast. Elt deigen på et bord drysset med mel til den er glatt.
  4. Dekk til deigen med film og la den hvile i 15-30 minutter.
  5. Skjær deigen i 4 stykker på et bord som er drysset med litt mel.
  6. Rull hvert stykke ut til en sirkel som er ca 5 cm bredere enn formens diameter. Trykk forsiktig deigen ned i hver enkelt form og fjern overflødig deig som rekker opp over kanten.
  7. Sett de fire formene på en stekeplate (så er de lettere å håndtere) og sett dem i kjøleskapet i 30-60 minutter.
  8. Hell fetaosten ned i en liten bolle sammen med timian og litt svart pepper.
  9. Bruk en gaffel til å mose det i litt mindre stykker (ikke tilsett salt, siden fetaosten er salt nok i seg selv).
  10. Fordel blandingen jevnt i bunnen av de fire formene.
  11. Legg et et par rucolablader til siden til pynt og hakk resten grovt.
  12. Fordel salaten i de fire skålene og trykk den litt ned i osten.
  13. Legg til slutt tre tynne skiver tomat oppå fyllet.
  14. Ha 1 ts olivenolje over hver skål.
  15. Stek tertene midt i ovnen i 15-18 minutter til deigen er gyllen og tomatene er lett brente i kantene.

Hvis du vil ha en ekstra sunn pai, kan du lage denne fiberrike og proteinrike deigen.

Kjøttfri mandag er en oppfordring til oss kjøttspisere til å spise vegetarisk/vegansk en gang i uka. Det behøver ikke være så vanskelig og det behøver heller ikke nødvendigvis være spesielle vegetarretter til middag denne kjøttfrie dagen.

Tenk gjerne også kreativt og kjøttfritt både med gamle og nye oppskrifter som egentlig inneholder kjøtt. Dropp bacon i quichen, kjøttkraft i suppa og kjøttet i gryteretten.

Fin kjøttfri dag ønskes fra,
Marianne

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogglistenhits