Hjem   Om meg   Kontakt
Marianne de Bourg | Risgrøt med topping
16302
post-template-default,single,single-post,postid-16302,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Risgrøt med topping

På selveste 1. desember serverer jeg risgrøt – den ultimate julemat! Ingenting smaker vel mer jul enn dette? Grøt passer heller ikke dårligere på en mandag, hvor kjøttfrie middager står på timeplanen.

Denne risgrøten har topping av epleterninger, rosiner og honningristede kjerner. Den smaker like godt hele desember både til førjulsfest med gløgg som til frokost.

Sunn-oppskrift-på-risgrøt-med-topping

Julefint servise og kjøkkenprodukter fra Le Creuset. Foto: Betina Hastoft/Le Creuset Oppskrift, Le Creuset.

(Antall porsjoner: 4)

Grøt

Kok ris, melk og en oppskåret vaniljestang på svak varme under lokk i ca. 50 minutter. Rør ofte i gryten, så grøten ikke brenner seg fast i pannen. Rør inn melisen, og avkjøl risgrøten til den er lunken.

Honningristede kjerner

  • 100 g grovhakkede mandler
  • 100 g solsikkekjerner
  • 100 g gresskarkjerner
  • 2 ss flytende honning

Rist mandler og kjerner på en tørr panne, til kjernene begynner å poppe. Tilsett honning på pannen. Vend det hele rundt i et par minutter. Hell blandingen ut på et bakepapir. Etter kort tid stivner det. Hakk deretter de honningristede kjernene og dryss over grøten.

✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️

Er risgrøt den perfekte julesmak…?

Marianne

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogglistenhits