Hjem   Om meg   Kontakt
Marianne de Bourg | Julebrød
17063
post-template-default,single,single-post,postid-17063,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline,er-recipe

Julebrød

Et smakfullt og saftig brød som passer spesielt godt til lange julefrokoster. Brødet inneholder hverken vanlig hvitt sukker eller hvetemel og er derfor både glutenfritt og lavkarbo. 

Sunn-oppskrift-på-glutenfritt-og-sukkerfritt-julebrød

Foto og oppskrift fra Funksjonell Mat

[MAT] Julebrød
 
Ingredienser
  • 75 g rosin
  • 1,5 ss kanel
  • 2 ss rom
  • 50 g valnøtter
  • 200 g finmalte mandler
  • 
50 g sesamfrø
  • 2 ss fiberhusk
  • 2 ts salt
  • 1 ss Sukrin Gold
  • 2 ts bakepulver
  • 250 g kesam (evt creme fraiche el yoghurt)
  • 6 egg
Sånn gjør du
  1. Legg rosinene i en skål og hell kokende vann over. La rosinene ligge i vannet noen minutter.
  2. Hell av vannet og bland rosinene med kanel og rom. La blandingen stå og trekke en stund.
  3. Hakk valnøttene og bland dem sammen med de andre tørre ingrediensene.
  4. Visp sammen kesam og egg i en egen bolle og bland inn rosinene.
  5. Bland alt og la deigen stå og svelle i ca 10 minutter.
  6. Ha den så over i en 1,5 liters form og stek i 80 minutter på 175 grader nederst i ovnen.
  7. La brødet avkjøles på rist under et klede. Vent med å skjære opp til brødet er helt avkjølt.

Næringsinnhold per 100 gram

Energi: 318,6 kcal • protein: 13,5 • karbohydrat: 10,1 • fett: 23,8 • fiber: 5,1

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogglistenhits