Hjem   Om meg   Kontakt
Enkel, kjapp og rimelig gløgg | Marianne de Bourg
18090
post-template-default,single,single-post,postid-18090,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline,er-recipe

Enkel, kjapp og rimelig gløgg

I denne gløggen er det brukt hjemmelaget pepperkakekrydder istedenfor hele krydder. Det er lettvint og det blir rimeligere også  dersom man allerede har de malte krydderne i hus.

Enkel-kjapp-og-rimelig-gløgg

Glass fra Rosendahl

Enkel, kjapp og rimelig gløgg
 
(Oppskriften rekker til nesten 2 liter gløgg)
Ingredienser
  • Skallet av en vasket appelsin, gjerne økologisk
  • 7,5 cl rød juice/saft (druejuice, granateplejuice el.l.)
  • 2-3 ss sukker (jeg brukte Sukrin+)
  • 1 ts pepperkakekrydder
  • 1 dl rom, gjerne mørk/lagret (jeg bruker Mount Gay)
  • 1 flaske rødvin
Sånn gjør du
  1. Vask appelsinen og riv skallet på et fint rivjern.
  2. Varm opp juice/saft, sukker/sukkererstatning og krydder.
  3. La trekke i 5 minutter.
  4. Ha i rom og rødvin, og varm eventuelt opp.

Her er min oppskrift pepperkakekrydder-miks.

Denne gløggen kan tilpasses enten du ønsker den sukkerfri, lavkarbo eller lavkalori.

Hvis du bruker juice som ikke er tilsatt sukker, for eksempel Eldorado granateple- og eplejuice med aroniabær og pasjonsfrukt. Du kan også bruke Fun Light som er helt uten sukker, kalorier og karbohydrater. Eller en sunn variant med økologisk norsk aroniajuice fra helsekost. Bruker du rød  saft eller juice blir gløggen garantert vellykket.

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.