Hjem   Om meg   Kontakt
Gløgg med voksen smak (Vin Chaud) | Marianne de Bourg
17969
post-template-default,single,single-post,postid-17969,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline,er-recipe

Gløgg med voksen smak (Vin Chaud)

Denne rødvinsgløggen er en voksen og ikke så søt variant. Den ligner på franskmennenes Vin Chaud, som typisk er laget av rødvin, cognac, sukker og krydder.

Den kan tilpasses enten du ønsker en sukkerfri, lavkarbo eller lavkalori variant.

Oppskrift på voksen rødvinsgløgg a la vin chaud

Foto: Le Creuset

Gløgg med voksen smak (Vin Chaud)
 
(ca 8 glass)
Oppskrift: Drikke
Ingredienser
  • 2,5 dl juice/oppblandet saft
  • 1 flaske rødvin (fruktig, ikke for tørr)
  • ½ dl sukker (jeg brukte SukrinGold)
  • 3 stjerneanis
  • 3 kanelstenger
  • 3 nellikspiker
  • 3 kardemommekapsler
  • skallet av en halv sitron
  • 60 ml Cognac (jeg brukte Braastad Organic)
  • 1 dl rom, gjerne mørk og lagret (jeg bruker Mount Gay)
Sånn gjør du
  1. Varm opp juice/saft, rødvin og krydder og la trekke i 5-10 minutter.
  2. Ha i rom og cognac, og varm eventuelt opp drikken litt.
  3. Server gløggen med en liten skive sitron.

Søt og krydret variant: Gløggen er i utgangspunktet veldig søt eller veldig krydret. Den kan gis mer sødme og kryddersmak ved å tilsette:
½ dl sukker/sukkererstatning og doble mengden krydder.

Sukkerfri: I oppskriften kan du både bruke rød saft eller juice som ikke er tilsatt sukker, for eksempel Eldorado granateple- og eplejuice med aroniabær og pasjonsfrukt. Du kan også bruke Fun Light som er helt uten sukker, kalorier og karbohydrater.

Økologisk: Vil du lage økologisk gløg, bruk da Braastad økologisk cognac, økologisk rødvin og økologisk norsk aroniajuice fra helsekost. Sitron og appelsin er som regel å få tak i økologisk.

Nytes med god samvittighet!

Om du likte denne artikkelen, er jeg takknemlig for at du deler den med venner og liker den på Facebook og andre sosiale medier. Tusen takk!

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogglistenhits