Hjem   Om meg   Kontakt
Marianne de Bourg | Rundstykker uten gjær og hvetemel
17693
post-template-default,single,single-post,postid-17693,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline,er-recipe

Rundstykker uten gjær og hvetemel

Denne sunne oppskriften på rundstykker inneholder mye fiber og proteiner – og lite karbohydrater. Rundstykkene er laget uten gjær og som mel er det brukt havregryn, mandelmel og sesam-mel. De er glutenfrie dersom du bruker glutenfrie havregryn.

Bak dem til søndagslunsjen eller til litt mer spennende matpakke på skole og jobb!

Sunn-oppskrift-på-øotterundstykker

Nøtterundstykker med sesammel
 
Ingredienser
  • 2 egg + 1 eggehvite
  • 1 ts salt
  • 2 ts Sukrin Gold
  • 50 g mandelmel (fettredusert)
  • 40 g sesam-mel
  • 35 g havregryn
  • 2 ss fiberhusk
  • 2,5 ts bakepulver
  • 4 ss mager kesam
  • 2 - 3 dl melk
  • 1 stor neve hakkede nøtter, f.eks en blanding av mandler og valnøtter)
Sånn gjør du
  1. Visp sammen egg, salt og kesam i en bolle.
  2. Bland alt det tørre i en annen bolle (også de hakkede nøttene)
  3. Tilsett det tørre i eggeblandingen, rør godt og tilsett til slutt melken.
  4. Dersom deigen blir alt for kompakt justerer du med litt mer melk.
  5. Fiberhusk trekker til seg mye væske, og deigen skal være litt klissete, men samtidig slik at du kan trille ut "boller".
  6. Legg bollene på en stekeplate. Pensle eventuelt med litt sammenvispet eggeplomme og melk, og dryss over sesamfrø, havregryn e.l..
  7. Stekes midt i ovnen på 180 grader i 30 minutter.

Næringsinnhold per 100 gram:

  • Energi: 230 kcal
  • Protein: 16
  • Karbohydrat: 8
  • Fett: 12
  • Fiber: 12

 

Foto og oppskrift er lånt med tillatelse fra Funksjonell Mat 

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogglistenhits