Hjem   Om meg   Kontakt
Marianne de Bourg | Grunnoppskrift på enkel konfekt
17668
post-template-default,single,single-post,postid-17668,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline,er-recipe

Grunnoppskrift på enkel konfekt

Lag enkel konfekt med kun tre ingredienser. Rask å lage er den også, og har du den i en langpanne eller form går det ekstra kjapt. Konfekten passer ypperlig både som lørdagsgodt og julekonfekt, og fyller du et fint glass med konfekt har du en smakfull og personlig hjemmelaget julegave!

Oppskrift-på-konfekt-av-kun-tre-ingredienser

Foto og oppskrift er lånt med tillatelse fra Soma

Oppskriften er enkel å tilpasse egen smak. Elsker du pistasjnøtter, er det bare å hive oppi. Gojibær? Bruk det også! Lager du konfekten som julegodt, er det smart å variere fyllet, da finner alle noe de liker.

Tips: Å putte forskjellig tørket frukt og nøtter i konfektformene er morsomt for de små.

Grunnoppskrift konfekt
 
(ca 30-50 biter)
Ingredienser
  • 100 g kokosolje
  • 200 g mørk sjokolade
  • Hakkede nøtter/mandler og rosiner/tørket frukt etter ønske
Sånn gjør du
  1. Sett glasset med kokosolje i varmt vann slik at det blir flytende.
  2. Brekk sjokoladen i biter og smelt den i vannbad.
  3. Hell den flytende kokosoljen i den smeltede sjokolademassen og bland godt.
  4. Fyll små konfektformer eller liten langpanne med hakkede nøtter/mandler.
  5. Hell deretter sjokolade- og kokosljemassen over nøttene.
  6. Settes kjølig til de stivner. Oppbevares kjølig eller fryses.

I oppskriften er det brukt økologisk Ecuador 70 % sjokolade og Cocosa Extra Virgin kokosolje. For en smak av sitrus kan 50 g av kan erstattes med Cocosa Gourmet Appelsin eller Sitron.

Om du tilsetter nøtter blir den full av sunne fettsyrer, proteiner og antioksidanter – og inneholder minimalt med karbohydrater.

Konfekten er glutenfri, laktosefri og lavkarbo.

PS – Bruker du annen sjokolade i oppskriften, må du sjekke om denne er glutenfri og laktosefri!

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogglistenhits