Hjem   Om meg   Kontakt
Marianne de Bourg | Kebab med hjemmelaget kebabkrydder og -saus
17624
post-template-default,single,single-post,postid-17624,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Kebab med hjemmelaget kebabkrydder og -saus

Jeg er svak for hjemmelagde kryddermikser. Både fordi jeg kan styre unna sukker og andre ulumskheter, men også fordi det er noe magisk over det å kunne trylle fram alle verdens kjøkken ut fra samlingen med krydderglass i kjøkkenskapet. Har jeg lyst på tex mex, thai, marokkansk, gresk eller indisk er middagen i boks.

Sunn-oppskrift-på-hjemmelaget-kebab

Foto: Marianne de Bourg

Grillen ble flittig brukt i sommer. Jeg hadde aldri spist kebab før jeg lagde det selv i sommer. Jeg kan derfor ikke garantere at den smaker akkurat det samme som den du kjøper på vei hjem en sen lørdag natt. Men at denne kebaben smaker fortreffelig, ja det kan jeg garantere.

Denne kebabmiddagen ble laget i sommer på grillen, men kebab kan fint lages inne på kjøkkenet også. Det er bare å bruke grillelementet i stekeovnen.

Kebab

(3-4 porsjoner, avhengig av hvor mye tilbehør du har)

  • 1 pakke kjøttdeig, gjerne økologisk
  • 1 økologisk egg
  • ½ løk, finhakket
  • 3 fedd hvitløk eller ½ kinesisk hvitløk, finhakket
  • 2 ss hjemmelaget kebabkrydder
  1. Legg grillpinner i bløt i vann. Hakk løk og hvitløk. Bland kjøttdeigen med salt, egg, løk, hvitløk og krydder.
  2. Deles deretter i ca 10 biter som formes rundt grillpinner.
  3. Stek på utegrillen eller under grillen i stekovnen over sterk varme i ca 8 minutter. Snu etter halve tiden.

Hjemmelaget kebabkrydder

(Nok til én middag med kebab og saus)

  • 2 ts sort pepper
  • 2 ts paprika
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts oregano
  • 1 krm kajennepepper
  • 1 krm hvitløkssalt
  • 1 krm gurkemeie
  • 1 krm malt koriander
DIY-kryddermikser-hjemmelaget-kebabkrydder

Foto: Marianne de Bourg

Kjapp og enkel hjemmelaget kebabsaus

(3-4 porsjoner)

  • 1 dl majones (hjemmelaget eller Hellmann’s som jeg brukte)
  • 1 ts kebabkrydder
  • 1 ts chilipulver
  • 1/2 ss sukkerfri ketchup
  • 1 krm hvitløkspulver
  • 1 krm paprikapulver
  • 1 krm oregano
  • 1 ts Sukrin eller annet søtt

Bland sammen og ha over i en fin bolle.

Server sammen med salat. Da holder retten til tre personer. Enkelt, godt og smakfullt! Med brød eller annet mettende tilbehør, er dette middag til en familie på fire.

God middag!

Flere hjemmelagde kryddermikser:

Her er boka mi; KREATIVE BORD! Den inneholder også oppskrifter på drinker og annet morsomt til festen. Du kan lese om den og bestille den her:
Følg meg gjerne på Instagram  – og følg bloggen på Facebook.



No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.