Hjem   Om meg   Kontakt
Chili sin carne | Marianne de Bourg
17548
post-template-default,single,single-post,postid-17548,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline,er-recipe

Chili sin carne

Dette er en oppskrift i serien kjøttfri mandag – eller Meat Free Monday  hvor det er fokus på vegetariske eller veganske sunne middagsoppskrifter. 

Dagens oppskrift er en vegetarisk variant av Chili Con Carne  hvor basen er en pose vegetarisk Taco-mix og kjøttet er erstattet med med sorte bønner.
Kjøttfri mandag-oppskrift på Chili Sin CarneFoto og oppskrift er lånt med tillatelse fra Santa Maria

Denne retten er kjapp og enkel, og ferdig på 1-2-3. Perfekt på en mandag!

Chili sin carne
 
Ingredienser
  • 1 pakke Vegetarisk Taco Mix
  • 1 boks hakkede tomater
  • 1 boks sorte bønner
  • 2 dl vann
  • 2 ss rød jalapeño
Sånn gjør du
  1. Bland samtlige ingredienser i en kasserolle.
  2. Kok opp og la det småkoke i ca. 3 minutter.

Med tilbehør som ris eller brød burde denne holde til 4 personer. Du kan også servere sammen med tacochips, rømme, guacamole, salsa, salat…ja, det meste som passer til tacomat og Tex Mex.

Kjøttfri mandag er en oppfordring til oss kjøttspisere til å spise vegetarisk/vegansk en gang i uka. Det behøver ikke være så vanskelig og det behøver heller ikke nødvendigvis være spesielle vegetarretter til middag denne kjøttfrie dagen.

Tenk gjerne også kreativt og kjøttfritt både med gamle og nye oppskrifter som egentlig inneholder kjøtt. Dropp bacon i quichen, kjøttkraft i suppa og kjøttet i gryteretten med kjøtt og grønnsaker. Voilà – kjøttfritt!

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.