Hjem   Om meg   Kontakt
Biscotti uten sukker | Marianne de Bourg
17494
post-template-default,single,single-post,postid-17494,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline,er-recipe

Biscotti uten sukker

Har du lyst på noe godt til kaffen?

Her har du oppskriften på sprø biscotti med smak av appelsin og nøtter hvor noe av hvetemelet erstattet med finmalte mandler og deigen er tilsatt FiberFin, noe som gjør biscottiene mer fiberrike og fører til mindre blodsukkerstigning. 

Sunn-oppskrift-på-biscotti

Foto og oppskrift er lånt med tillatelse fra Funksjonell Mat

Biscotti
 
Ingredienser
  • 100 g finmalte mandler
  • 50 g pistasjnøtter/valnøtter
  • 1 ss revet appelsinskall
  • 100 g smør
  • 100 g Sukrin Gold
  • 1 ts vaniljepulver
  • 1 egg
  • 165 g (3 dl) hvetemel eller speltmel
  • 25 g FiberFin
  • 1 ts bakepulver
Sånn gjør du
  1. Grovhakk nøttene. Vask appelsinen godt og riv skallet.
  2. Rør smør, Sukrin Gold og vaniljesukker mykt. Tilsett egget og rør om.
  3. Vend inn finmalte mandler, nøtter og appelsinskall.
  4. Bland hvetemel (evt. speltmel), FiberFin og bakepulver, og arbeid dette inn i deigen. Er deigen klissete tilsetter du litt mer mel.
  5. Del deigen i fire like store biter og trill pølser så lange som stekeplaten. Trykk dem litt flate.
  6. Stek midt i ovnen og la dem avkjøles litt på platen.
Senk temperaturen i ovnen til 50 °C.
  7. Skjær lengdene på skrå til små kaker og legg dem med snittflaten opp.
  8. Sett dem tilbake i ovnen, og la dem ”tørke” til de er helt tørre og sprø. Avkjøl på rist og oppbevar i tett boks.

PS – Stekes midt i ovnen på 200 °C i ca 15 min.
Tørkes ved 50 °C i ca 45 min.

Næringsinnhold per 100 gram:

Energi: 438,5 kcal • protein: 11,4 • karbohydrat: 25,2 • fett: 31,1 • fiber: 5,8

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.