Hjem   Om meg   Kontakt
Marianne de Bourg | Rå sjokoladekarameller
16151
post-template-default,single,single-post,postid-16151,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline,er-recipe

Rå sjokoladekarameller

Dette er en oppskrift i serien LØRDAGSGODT hvor jeg lager sunne godterialternativer til store og små. 

Denne lørdagen serveres sjokoladekarameller som helt enkelt er mikset sammen i en blender. De trenger altså ingen koking. 

rå Sjokoladekarameller_04

Foto, oppskrift og ingredienser fra Økosjokolade

Rå sjokoladekarameller
 
Oppskrift: Lørdagsgodt
Ingredienser
  • 1,5 dl mandler
  • 2 dl dadler
  • 1 ts vaniljepulver
  • ½ dl kokosblomstsukker
  • ½ dl agave m/kanel (evt. vanlig agavesirup)
  • 2 ss kakaopulver (kan sløyfes for å få vanlige karameller)
Sånn gjør du
  1. Kjør mandler i en kjøkkenmaskin til det begynner å klebe seg. Skrap løs fra kanten på bollen og kjør litt til.
  2. Ha i dadler og kjør til disse har blandet seg godt med mandelmassen.
  3. Tilsett kokosblomstsukker, kakaopulver og vaniljepulver, og deretter agavesirup. Kjør til det er en jevn klebrig masse.
  4. Kle en liten form med bakepapir, smør med litt kokosolje og ha massen oppi formen.
  5. Fordel i ønsket tykkelse, og strø evt. over opphakkede nøtter, Inkabær, Gojibær eller annet og sett i fryseren i 1-2 timer.

Bør oppbevares i kjøleskap (eller fryser) for best konsistens. Sjokoladekaramellene er glutenfrie og laktosefrie.

Bløtlegg gjerne mandlene først [Hvorfor bløtlegge nøtter og mandler]

Følg med – nye oppskrifter på LØRDAGSGODT hver lørdag.

Ha en finfin lørdag så lenge,
Marianne

Del gjerne på facebook

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogglistenhits