Hjem   Om meg   Kontakt
[MANN] Sokkeguide for menn | Marianne de Bourg
17055
post-template-default,single,single-post,postid-17055,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Sokkeguide for menn

På søndag er det farsdag og sokker til far står på handlelisten for mange. Les denne utmerkede sokkeguiden Pierre Robert har laget for menn før du tar turen.

Dette sier sokkeekspertene:

– Joda, folk ser sokkene dine og sokker har betydning. Feil sokker kan ødelegge hele antrekket, mens riktige sokker skiller klinten fra hveten. Vi gir deg sokkereglene.

Sokkeregler-for-menn-Pierre-Robert

Du KAN bruke fargede sokker eller sokker med mønster til dress.

VELG RIKTIG TYPE SOKK.

 • Bruk tynne dressokker til dressko. Styr unna tykke sokker og treningssokker, de stikker ut over kanten og står ikke i stil til skoen. Må du ”stappe” sokken ned i skoen, så er den antakeligvis for tykk.
 • Bruk funksjonelle treningssokker til trening . De sitter godt på foten, hindrer gnagsår og sklir ikke ned i skoen når du løper. De fører også fukt bort fra huden og holder foten din tørrere. Andre typer sokker har ikke samme funksjonalitet.
 • Sokker og sandaler hører ikke sammen. Hvis det er for kaldt for å gå sokkeløs så bør du heller ikke gå med sandaler.
 • Sokker til shorts er faktisk en trend, men krever litt kunnskap om styling og mote. Er du usikker bør du gå sokkeløs, eller bruke ankelsokker som ikke synes over skoen.
 • Svetter du mye på føttene, eller motsatt – har du en tendens til å fryse? Ullsokker løser begge problemer. Sokker i ull trekker fukt bort fra huden og hindrer vond lukt. Tynne ullsokker er også varmeregulerende, og holder føttene ved en behagelig temperatur. Tynne, fine ullsokker kan godt brukes til dress.
 • Hvite treningssokker – også kalt tennissokker, er for trening eller tennis. Skal du ikke på trening eller spille tennis? Da bør du ikke ta på deg tennissokker.
Sokkeregler-for-menn-Pierre-Robert_full_page

Svarte dresssokker til svart bukse, blå dresssokker til blå bukse.

SOKKER SKAL MATCHE FARGEN PÅ BUKSENE, OG IKKE SKOENE DINE.

 • Sokker og bukser som går ton-i-ton gir deg en pen, uavbrutt linje når du setter deg ned og sokkene kommer til syne. Bruk mørkeblå sokker til blå bukse, svarte sokker til svart bukse og lyse sokker til lys bukse.
 • Ikke bruk lyse sokker til mørke bukser.
 • Du KAN bruke fargede sokker eller sokker med mønster til dress. Sokker i en kontrastfarge gir liv til et ellers konservativt antrekk. Velg samme fargenyanse på sokker og skjorte, slips, lommetørkle, belte eller bukseseler. Velger du mønster så er det lurt å finne et par hvor fargen på buksen blir brukt i mønsteret.
 • NB! Mønster og farger er uformelle, kreative og lekne. I en formell setting bør du alltid bruke mørk dress med mørke sokker.
Sokkeguide-for-menn-Pierre-Robert_full_page

Sokker med mønster gir liv til et kjedelig antrekk. For å være på den sikre siden – la en av fargene på sokkene matche buksa.

HA RIKTIG LENGDE PÅ SOKKENE.

 • Sett deg ned og kryss beina. Titter leggen frem mellom sokken og buksa? Da er sokkene dine for korte. Huden på leggene dine skal ikke synes, særlig hvis du har på deg dress.

PENSJONER HULLETE SOKKER.

 • Slitte, hullete eller utvaskede sokker ser lurvete ut. Lær deg å stoppe sokker, la dem få nytt liv som pusseklut, knytt dem sammen til et leketau for hunden din – eller kast dem.

Har du behov for å oppdatere sokkebeholdningen? DA KAN DU KJØPE NYE SOKKER HER

Les også: [Maskulin innpakning til han i brunt og hvitt]

 

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogglistenhits