Hjem   Om meg   Kontakt
Marianne de Bourg | Rooibush/rooibos
17096
post-template-default,single,single-post,postid-17096,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Rooibush/rooibos

Rooibush har etablert seg som en favoritt blant mange teelskere og helsefantaster. Men hvorfor det?

KOSTHOLD-HELSE-Rooibush

Foto: Black Cat Kaffe og Tehus

Rooibush er en naturlig viltvoksende plante fra Sør-Afrika – helt uten tilsetninger, konserveringsmidler eller fargestoffer. Produseres kun på et lite område i Cederberg regionen i Western-Cape provinsen.

I Sør-Afrika er det vanlig å drikke rooibush med melk og sukker, men her hjemme er det mest vanlig å servere rooibush uten. Smaken er søt med en svak smak av nøtter. Man tilbereder rooibush på samme måte som te. Den llir bare sterkere jo lenger den trekker, men ikke bitter. Resultatet er en rød/brunlig farge som forklarer hvorfor rooibush noen ganger blir referert til som ”rød te”. Rooibush kan nytes både varm og kald.

Rooibush blir stadig mer populært i den vestlige verden, spesielt blant konsumenter som er opptatt av helse. Rooibush er verdsatt for sitt høye innhold av antioksidanter, samt at den er rik på mineralene kalsium, kalium, sink, jern, magnesium og natrium. Urten inneholder i tillegg ni forskjellige flavonoider, der fire er spesielt kraftfulle, nemlig quercetin, luteolin, isoquercitrin og rutin, og det at den ikke inneholder koffein/tein. I tillegg sies den å ha en rekke helsebringende effekter:

  • Kan hjelpe mot hodepine, søvnløshet og mageforstyrrelser. Beroligende effekt på nervesystemet.
  • Muskelavslappende effekt. Kan lindre magrekramper og kollik hos spedbarn.
  • Kan hjelpe mot plager som høysnue, allergi, astma og eksem.
  • Har helende effekt på huden, kan lette kløe og hudirritasjoner som eksem, utslett og uren hud hvis den påføres direkte på huden.
  • Inneholder jern og kobber som trengs i flere metabolske prosesser.
  • Gir kroppen et tilskudd av kalsium og magnesium som er nødvendig for sterke tenner og skjelett. Magnesium gir et sunt nervesystem og sink gir sunn hud.
  • Inneholder ikke syre og er magevennlig.
  • Virker oppkvikkende om morgenen og er en ypperlig tørstedrikk.

Kilde: Black Cat Kaffe og Tehus

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogglistenhits