Hjem   Om meg   Kontakt
Marianne de Bourg | [MAT] Maissuppe med parmesan og trøffel
17388
post-template-default,single,single-post,postid-17388,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline,er-recipe

[MAT] Maissuppe med parmesan og trøffel

Dette er en oppskrift i serien kjøttfri mandag – eller Meat Free Monday  hvor jeg har fokus på vegetariske eller veganske sunne middagsoppskrifter. Dagens oppskrift er en varmende suppe der den beste maisen er mikset til en kremaktig suppe med parmesan og trøffel.

KJØTTFRI-MANDAG-Sunn-oppskrift-på-maissuppe-med-parmesan-og-trøffel

Foto og oppskrift er lånt med tillatelse fra Go Green

Maissuppe med parmesan og trøffel
 
Oppskrift: Middag
Ingredienser
  • 1 gul løk
  • 1 hvitløksbåt
  • 3 msk smør
  • 2 pakker GoGreen Økologiske Gourmetmais
  • 2 msk hvetemel
  • 4 dl kyllingbuljong
  • 2 dl hvitvin
  • 2 dl fløte
  • 100 g parmesan, grovrevet
  • salt, nymalt svart pepper, trøffelolje
  • Til servering:
  • 1 dl ristede mais
  • 1 msk finhakket gressløk
  • 4 msk crème fraîche
  • matolje og evt grovrevet vintertrøffel
Sånn gjør du
  1. Finhakk løk og hvitløk og stek i smør i et par minutter uten at det får farge. Hell i maisen og bland sammen, la det varme opp et par minutter. Strø over melet og hell i buljong og hvitvin, la det koke i 10 minutter.
  2. Ha i fløte og la det koke opp. Miks deretter blandingen med en stavmikser og tilsett osten. Smak til med en knivspiss trøffelolje (vær forsiktig så du ikke tar i for mye), salt og pepper.
  3. Til servering: Varm opp matolje og tilsett mais uten lake akkurat i det oljen begynner å ryke. Rist maisen lett sånn at den får litt farge. server suppen med garnityren på toppen. Nyt!

Kjøttfri mandag er en oppfordring til oss kjøttspisere til å spise vegetarisk/vegansk en gang i uka. Det behøver ikke være så vanskelig og det behøver heller ikke nødvendigvis være spesielle vegetarretter til middag denne kjøttfrie dagen.

Tenk gjerne også kreativt og kjøttfritt både med gamle og nye oppskrifter som egentlig inneholder kjøtt. Dropp bacon i quichen, kjøttkraft i suppa og kjøttet i gryteretten med kjøtt og grønnsaker. Voilà – kjøttfritt!

Fin kjøttfri dag ønskes fra,
Marianne

 

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogglistenhits