Hjem   Om meg   Kontakt
Hjemmelaget kjærestesjokolade | Marianne de Bourg
15584
post-template-default,single,single-post,postid-15584,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline,er-recipe

Hjemmelaget kjærestesjokolade

Dette er en oppskrift i serien LØRDAGSGODT hvor jeg lager sunne alternativer til lørdagsgodt for store og små. Denne lørdagen servere jeg sjokolade som passer for en kjærestekveld foran TV’n…eller kanskje like gjerne i sengen?

Sunn-oppskrift-på-hjemmelaget-sjokolade-med-kanel-og-kardemomme

Melkemugge og skål fra Christiania GlasMagasin / Foto: Per Erik Jæger

I tillegg til at sjokolade er ansett som et afrodisikum, har jeg tilsatt kanel som skal øke lysten og kardemomme som skal virke stimulerende.

Jeg har brukt Sukrinmelis med Stevia og agavesirup som sunnere erstatninger for hvitt sukker. Har du ikke dette, kan du jo prøve med andre søtningsmidler.

[LØRDAGSGODT]
 
Ingredienser
  • 100 g kakaomasse
  • 50 g kakaosmør
  • 30 g agavesirup/honning
  • 10 g Sukrinmelis/sukker
  • 1 strøken ts kryddermiks (lik blanding av kanel og kardemomme)
Sånn gjør du
  1. Smelt kakaomassen og kakaosmøret skånsomt i vannbad og bland i søtningsmidler og krydder. Visp alt godt sammen, og hell blandingen i konfektformer eller i et tynt lag i bunnen av en plastboks, og sett den i kjøleskapet til den den har stivnet (eller i fryseren for å korte ventetiden).

Ingrediensene jeg har brukt er fra Økosjokolade.

PS – Det er ingen ting i veien for å servere sjokoladen til barn også. Eller spise opp alt selv om du ikke har en kjæreste…

Ha en fin kjærestelørdag!
Marianne

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.