Hjem   Om meg   Kontakt
Andre ord for energi | Marianne de Bourg
16941
post-template-default,single,single-post,postid-16941,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Andre ord for energi

Hei og velkommen til  DAGENS UTFORDRING hvor jeg forteller om mitt mål for dagen. Dagens utfordring handler om små og enkle skritt i en hektisk hverdag. 

Bli gjerne med på dagens utfordring!

DAGENS-UTFORDRING-Orden-og-oversikt-skaper-energi

Orden og oversikt. Systemer og et ryddig hjem. Færre ting å forholde seg til. Alt på sin plass slik at du vet hvor du har dem. Alt dette gir mer energi. Har du tenkt på det?

Jeg er en svoren tilhenger av orden og oversikt (og jeg har skrevet om det før her, her og her). ikke bare fordi jeg elsker å ha et pent hjem, det vil si at det estetiske betyr mye for meg. Jeg er også opptatt av å ha orden fordi det motsatte tapper for energi.

Tenk bare på:

  • Har du oversikt over hva du har på loft og i kjeller? Vet du hvor vinterstøvlene er når snøen kommer? Skøytene når første gymtime på skøytebanen plutselig står på timeplanen?
  • Er det orden i garasjen? Får du tak i stigen når feieren kommer? Vet du hvor vinterdekkene er?
  • Har du system på papirer? Har du styr på forfallet på alle regninger? Vet du hvor garantilappen er når vaskemaskinen streiker?

Jeg tipper at du som kan svare ja på disse spørsmålene har sannsynligvis mer energi enn du som svarer nei…

Hvorfor gir orden mer energi?

  • Flere ting betyr mer å forholde seg til, mer å rydde opp, mer å flytte på. Det skaper dessuten mer rot.
  • Flere ting gjør støvtørking, rydding og vasking mer energikrevende. Det er ingen sak å vaske gulvet i et tomt rom, ikke sant…?
  • Manglende oversikt er både tidkrevende og energitappende. Glemte bursdager, inkassovarsler, stress med å lete etter ting, komme for sent fordi man ikke finner ting…
  • Et ryddig og rent hjem gir mentalt overskudd og energi (yes, du kan legge deg på sofaen med god samvittighet!)

Dagens utfordring:

I dag skal jeg rydde i en skuff eller et skap, jeg skal kaste en håndfull ting jeg ikke har brukt på lenge, og egentlig ikke trenger. Jeg skal lage mer orden, oversikt, flyt og energi.

Ønsker deg en ryddig og oversiktlig dag full av energi,
Marianne

Bli gjerne med på utfordringen du også!

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.