Hjem   Om meg   Kontakt
[MAT] Havregrøt i anledning grøtdagen | Marianne de Bourg
16892
post-template-default,single,single-post,postid-16892,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline,er-recipe

[MAT] Havregrøt i anledning grøtdagen

Den 23. oktober feires grøten i Norge med en egen dag, og i den anledning burde det være på sin plass med varm grøt til kveldsmat. I denne sunne oppskriften på tradisjonell havregrøt erstattes hvitt raffinert sukker med et sunt naturlig søtstoff, og den er tilsatt sunne fettsyrer.

Sunn-oppskrift-på-havregrøt-i-anledning-grøtdagen

Foto og oppskrift fra Soma

Grøt i anledning den norske grøtdagen
 
Ingredienser
  • 5 dl vann eller melk
  • 2 dl havregryn/quinoagryn
  • 1⁄4 ts salt
  • 1 ts kanel
  • 1⁄2 måleskje Steviosa pulver eller 1⁄2 ts Steviosa sukker
  • 1 ss smør/Cocosa
  • 2 ts vaniljesukker
  • (1 ss Udo’s Choice olje)
  • Rosiner, frukt eller bær
Sånn gjør du
  1. Kok opp vann/melk og tilsett gryn, salt, kanel, Steviosa og smør/Cocosa.
  2. Rør godt.
  3. Senk varmen og la stå i ca. 5 minutter.
  4. Tilsett eventuelt Udo’s Choice og rosiner/frukt/bær.

Næringsinnhold:

  • Kcal. pr. 100 g: 73,6
  • Proteiner: 1,5 g
  • Fett: 3,4 g
  • Karbo: 8,5 g

Ha en fin grøtdag,
Marianne

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.