Hjem   Om meg   Kontakt
Sprø eple- og gresskarchips | Marianne de Bourg
15558
post-template-default,single,single-post,postid-15558,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Sprø eple- og gresskarchips

Lag din egen chips av epler og gresskar. Det er veldig enkelt, men vi advarer: Du blir lett avhengig, for dette er god snacks.

Sunn-oppskrift-på-eple-og-gresskarchips

Foto: og oppskrift, Frukt.no

Ingredienser

Eplechips:

  • 1 stk eple
  • 1 ts olje
  • 1 ts malt kanel

Gresskarchips:

Fremgangsmåte

Eplechips:

  1. Skyll eplet. Fjern kjernehuset.
  2. Skjær eplene i syltynne skiver. Bruk gjerne en “mandolin” eller en ostehøvel.
  3. Pensle litt olje utover på et bakepapirkledd stekeovnsbrett og legg epleskivene utover. Strø kanel over.
  4. Sett inn i ovn ved 120°C og stek i ca. 15 minutter. Følg godt med underveis, for de kan fort bli brente. Legg epleskivene over på rist på et kjøkkenpapir, e.l. Når de er avkjølt, så stivner de og blir sprø.
  5. Oppbevares tørt.

Gresskarchips:

  1. Skrell gresskaret og del det i båter. Skjær gresskar i veldig tynne skiver.
  2. Pensle litt olje utover på et bakepapirkledd stekeovnsbrett og legg gresskarskivene utover. Strø på litt salt.
  3. Sett inn i ovn ved 120°C og stek i ca. 15 minutter. Følg godt med underveis, for de kan fort bli brente. Legg epleskivene over på rist på et kjøkkenpapir, e.l. Når de er avkjølt, så stivner de og blir sprø.
  4. Oppbevares tørt.

Flere fine oppskrifter med gresskar og gresskarkrydder:

Håper det smaker!

Likte du dette? Lik og del gjerne på Facebook!

«Halloween er det engelske ordet for allehelgensaften som feires den 31. oktober, dagen før allehelgensdag den 1. november. Halloween er en kristen høytid hvor kirken minnes kjente og ukjente helgener, og vi minnes våre døde ved å tenne lys på gravene.»

4 Comments
  • Anette

    20/10/2017 at 10:40 pm Reply

    Dette ser jo så lekkert ut men mitt tørker jo ikke i det hele tatt! Sikker på at det ikke skal være 210 grader.?

    • Marianne

      24/10/2017 at 2:23 pm Reply

      Nå har jeg dobbeltsjekket og ser at frukt.no har endret oppskriften fra 15 minutter til 25-30 minutter. Da er det kanskje ikke så rart at de ikke ble sprø! 120 grader er riktig.

      • Anette F Andersen

        25/10/2017 at 10:44 am Reply

        Jeg syns jeg prøvde alt jeg… Bakepapir, tynne strimler, ikke oppå hverandre… Etterhvert prøvde jeg i førti minutter. Men kanskje det skulle hs vært varmluft??? Ergerlig atjeg ikke får det til. Har nemlig smakt det før, og det er nydelig!

        • Marianne

          25/10/2017 at 1:17 pm Reply

          Hmm…så dumt! Det er utrolig kjedelig når oppskrifter ikke funker! Jeg vet ikke om jeg bør slette oppskriften eller om jeg skal vente til jeg har tatt en test selv og eventuelt redigere oppskriften… Er på flyttefot denne helgen og får i så fall ikke prøvd med det første. Nå ligger i hvert fall dine kommentarer under oppskriften, slik at andre som vil prøve kan dra nytte av din erfaring. Tusen takk!

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.