Gresskarsuppe med ingefær, spisskummen og gurkemeie

Dette er en oppskrift i serien kjøttfri mandag – eller Meat Free Monday  hvor det er fokus på vegetariske eller veganske sunne middagsoppskrifter. 

Dagens oppskrift er en gresskarsuppe med varmende krydder; ingefær, spisskummen og gurkemeie. 

Sunn-oppskrift-på-gresskarsuppe

Foto og oppskrift, Soma

Gresskarsuppe
 
Oppskrift: Middag
Ingredienser
  • 750 g gresskar
  • 4 ss Cocosa
  • ½ gul løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ss raspet ingefær
  • 1 ss spisskummen
  • 1 ss gurkemeie
  • Litt havsalt
  • Litt pepper
  • 5dl vann
  • 1 ss eller terning vegetarbuljong
Sånn gjør du
  1. Kutt gresskaret i terninger, og varm opp vann med buljong.
  2. Smelt Cocosa i en kjele, og bland spisskummen, ingefær og gurkemeie i den varme oljen.
  3. Tilsett finhakket løk og hvitløk i olje- og krydderblandingen. La dette småfrese i noen minutter.
  4. Tilsett opphakket gresskar. Bland deretter inn buljongvannet og la dette småkoke i ca 10-15 minutter.
  5. Kjør blandingen i en blender (evt med stavmikser) til en fin suppe.
  6. Server gjerne med frisk koriander.

Næringsinnhold:

  • Kcal. pr. 100 g: 46,4
  • Proteiner: 0,8 g
  • Fett: 3,8 g
  • Karbo: 1,9 g

Denne oppskriften er vegetarisk, glutenfri, laktosefri og lavkarbo.

Kjøttfri mandag er en oppfordring til oss kjøttspisere til å spise vegetarisk/vegansk en gang i uka. Det behøver ikke være så vanskelig og det behøver heller ikke nødvendigvis være spesielle vegetarretter til middag denne kjøttfrie dagen.

Tenk gjerne også kreativt og kjøttfritt både med gamle og nye oppskrifter som egentlig inneholder kjøtt. Dropp bacon i quichen, kjøttkraft i suppa og kjøttet i gryteretten med kjøtt og grønnsaker. Voilà – kjøttfritt!

Flere fine oppskrifter til halloween:

Ha en kjøttfri og fin mandag!

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen: