• HJEM
  • OM MEG
  • KONTAKT
    • Email
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • Linkedin
    • Pinterest

Mariannes blogg

- mat & drikke, fester & gjester, borddekking & blomster

  • BORDDEKKING
  • BLOMSTER
  • FEST & SESONG
    • GAVER OG INNPAKKING
    • 17. MAI
    • FASTELAVN OG KARNEVAL
    • HALLOWEEN
    • HØST
    • JUL OG NYTTÅR
    • KONFIRMASJON OG DÅP
    • MORSDAG/FARSDAG
    • PÅSKE
    • VALENTINE
    • ♫♥´¯`·.¸¸.♥ ♫ ♥´¯`·.¸¸.♥♫ MUSIKK TIL FESTEN
  • HOBBY & DIY
  • HAPPY HOUR!
  • INTERIØR
  • LIVSSTIL
  • MAT & DRIKKE
    • BRØD, KNEKKEBRØD O.L.
    • COCKTAILS OG DRINKER
    • DESSERT
    • DRIKKE
    • DRINKER OG COCKTAILS
    • FISK OG SJØMAT
    • FOODPAIRING & GUIDER
    • FROKOST, LUNSJ OG MATPAKKER
    • GRILLMAT
    • I BARSKAPET
    • JULEMAT
    • KAKER OG BAKST
    • KJØTT OG FUGL
    • KRYDDER
    • LØRDAGSGODT
    • PIZZA
    • SMÅRETTER, TAPAS OG TILBEHØR
    • SUPPER
    • TACO OG TEX-MEX
    • VEGETARISK

HALLOWEEN HØYTID, FEST & SESONG MAT & DRIKKE SUPPER VEGETARISK

Gresskarsuppe med ingefær, spisskummen og gurkemeie

Dette er en oppskrift i serien kjøttfri mandag – eller Meat Free Monday  hvor det er fokus på vegetariske eller veganske sunne middagsoppskrifter. 

Dagens oppskrift er en gresskarsuppe med varmende krydder; ingefær, spisskummen og gurkemeie. 

Sunn-oppskrift-på-gresskarsuppe

Foto og oppskrift, Soma

Gresskarsuppe
 
Print
Oppskrift: Middag
Ingredienser
  • 750 g gresskar
  • 4 ss Cocosa
  • ½ gul løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ss raspet ingefær
  • 1 ss spisskummen
  • 1 ss gurkemeie
  • Litt havsalt
  • Litt pepper
  • 5dl vann
  • 1 ss eller terning vegetarbuljong
Sånn gjør du
  1. Kutt gresskaret i terninger, og varm opp vann med buljong.
  2. Smelt Cocosa i en kjele, og bland spisskummen, ingefær og gurkemeie i den varme oljen.
  3. Tilsett finhakket løk og hvitløk i olje- og krydderblandingen. La dette småfrese i noen minutter.
  4. Tilsett opphakket gresskar. Bland deretter inn buljongvannet og la dette småkoke i ca 10-15 minutter.
  5. Kjør blandingen i en blender (evt med stavmikser) til en fin suppe.
  6. Server gjerne med frisk koriander.
3.2.1311

Næringsinnhold:

  • Kcal. pr. 100 g: 46,4
  • Proteiner: 0,8 g
  • Fett: 3,8 g
  • Karbo: 1,9 g

Denne oppskriften er vegetarisk, glutenfri, laktosefri og lavkarbo.

Kjøttfri mandag er en oppfordring til oss kjøttspisere til å spise vegetarisk/vegansk en gang i uka. Det behøver ikke være så vanskelig og det behøver heller ikke nødvendigvis være spesielle vegetarretter til middag denne kjøttfrie dagen.

Tenk gjerne også kreativt og kjøttfritt både med gamle og nye oppskrifter som egentlig inneholder kjøtt. Dropp bacon i quichen, kjøttkraft i suppa og kjøttet i gryteretten med kjøtt og grønnsaker. Voilà – kjøttfritt!

Flere fine oppskrifter til halloween:

  • Baking av gresskar
  • Enkel frokost med Pumpkin Pie Spice
  • Gresskar (bruk, typer og næringsinnhold)
  • Gresskarpasta med spinat
  • Happy Halloween (cocktail)
  • Pumpkin Pie Fudge (myke karameller med gresskar)
  • Pumpkin Pie Spice kryddermiks
  • Pumpkin Pie Wonderland (cocktail)
  • Sprø eple- og gresskarchips
  • Toddy med eple og gresskar

Ha en kjøttfri og fin mandag!

Her er mer du kanskje liker:

  • [HAPPY HOUR] Toddy med eple og gresskar[HAPPY HOUR] Toddy med eple og gresskar
  • [MAT] Sprø eple- og gresskarchips[MAT] Sprø eple- og gresskarchips
  • [MAT] Vegetarisk Paleo-grønnsakgryte med kokos[MAT] Vegetarisk Paleo-grønnsakgryte med kokos
  • [MAT] Indisk dal[MAT] Indisk dal

DEL:

  • Tweet
  • Email
  • Print


Leave a Comment

« Eplekake med quinoa
GRESSKAR: Typer, bruk, næringsinnhold og tilberedning »

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen: Cancel reply

Marianne de Bourg

Hei! Jeg heter Marianne de Bourg. Jeg er en blogger, skribent og stylist som ønsker å inspirere DEG. Her får du 1000-vis (helt sant!) kreative tips og ideer til hverdag og fest. Tusen takk for at du besøker bloggen min. Håper du blir inspirert!

FØLG PÅ INSTAGRAM:

Load More...
Follow on Instagram

FØLG PÅ PINTEREST:

Visit Marianne's profile on Pinterest.

Lik på facebook!

Lik på facebook!
Blogglistenhits

Categories

  • BORDDEKKING (179)
  • DIY – Lag selv! (176)
  • FLOWER POWER! (88)
  • GAVER OG INNPAKKING (62)
  • HAPPY HOUR! (285)
    • DRINKER OG COCKTAILS (133)
    • I BARSKAPET (74)
    • MUSIKK TIL FESTEN (32)
  • HØYTID, FEST & SESONG (597)
    • BRYLLUP (6)
    • FASTELAVN OG KARNEVAL (3)
    • HALLOWEEN (30)
    • HØST (35)
    • JUL OG NYTTÅR (280)
    • KONFIRMASJON OG DÅP (25)
    • MORSDAG/FARSDAG (4)
    • NASJONALDAGEN – 17. MAI (46)
    • PÅSKE (31)
    • SOMMER (110)
    • TEMAFEST (2)
    • VALENTINE (9)
  • INTERIØR (677)
  • LIVSSTIL (693)
  • MAT & DRIKKE (928)
    • BRØD, KNEKKEBRØD O.L. (29)
    • COCKTAILS OG DRINKER (117)
    • DESSERT (45)
    • DRIKKE (49)
    • FISK OG SJØMAT (21)
    • FOODPAIRING & GUIDER (48)
    • FROKOST, LUNSJ OG MATPAKKER (77)
    • GRILLMAT (15)
    • JULEMAT (39)
    • KAKER OG BAKST (51)
    • KJØTT OG FUGL (36)
    • KOSTHOLD OG DIETT (202)
    • KRYDDER (12)
    • LØRDAGSGODT (64)
    • PIZZA (3)
    • SMÅRETTER, TAPAS OG TILBEHØR (58)
    • SUPPER (17)
    • TACO OG TEX-MEX (24)
    • VEGETARISK (29)
  • REISE (89)
  • uten tema (13)

SØK

Marianne de Bourg - E-post: marianne@idemagasinet.no - Mobil: +47 922 28 580
loading Cancel
Post was not sent - check your email addresses!
Email check failed, please try again
Sorry, your blog cannot share posts by email.