Hjem   Om meg   Kontakt
Spis en frosk | Marianne de Bourg
16335
post-template-default,single,single-post,postid-16335,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Spis en frosk

Hei og velkommen til  DAGENS UTFORDRING hvor jeg forteller om mitt mål for dagen. Dagens utfordring handler om små og enkle skritt i en hektisk hverdag. 

Bli gjerne med på dagens utfordring!

DAGENS-UTFORDRING-Spis-en-frosk

Foto: Per Erik Jæger

Dagens utfordring eller mål:

Å spise frosker…

I går snakket jeg med en venninne om hvordan arbeidsdagen hennes stadig ble avbrutt av telefoner, e-poster og brannslukking. På slutten av dagen hadde hun nesten ikke fått gjort noe av det hun skulle.

Jeg fortalte om et verktøy jeg bruker for å få en mer effektiv arbeidsdag; The Manifest Method. Den består av noe som kalles “3 frogs”.

Tanken bak “3 frogs” er at vanskelige oppgaver er de som vi har en tendens til å utsette, slik at om de vanskelige oppgavene (som å spise en frosk!) ikke skal få lov til å bli utsatt eller “glemt” bort. De bør skrives ned på starten av hver arbeidsdag og utføres tidlig på dagen. Dersom man venter med dem til slutten av dagen, vil man grue seg hele dagen og i verste fall blir ikke oppgaven gjennomført.

Spiser du “frosken” på begynnelsen av dagen, vil resten av arbeidsdagen bli mye enklere fordi du vet at du har gjennomført det som er vanskelig.

Verktøyet består av å notere ned hvilke 3 ting du  gjør den dagen som en av de første tingene du gjør hver morgen. Gjerne de oppgavene som du vet at mest sannsynlig blir utsatt. Deretter er det bare å sette i gang; bli ferdig med oppgavene tidligst mulig!

I dag skal jeg spise froskene mine til frokost!

Hvordan er det med dine “frosker”? Spiser du dem til frokost eller utsetter du dem…?

Ønsker deg en dag med frosk til frokost,
Marianne

✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️

“Eat a live frog first thing in the morning and nothing worse will happen to you the rest of the day.”

― Mark Twain

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.