Hjem   Om meg   Kontakt
Marianne de Bourg | [MAT] Enkle lavkarbo knekkebrød
16194
post-template-default,single,single-post,postid-16194,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline,er-recipe

[MAT] Enkle lavkarbo knekkebrød

Disse knekkebrødene er enkle å lage, har lite karbohydrater og masse smak.

Sunne-og-enkle-lavkarbo-knekkebrød

Foto og oppskrift fra Funksjonell Mat

Enkle lavkarbo knekkebrød
 
Oppskrift: Frokost/lunsj
Ingredienser
  • 200 g Solsikkefrø
  • 50 g Linfrø
  • 60 g Sesamfrø
  • 50 g FiberFin
  • 2 ss Fiberhusk
  • ½ -1 ts Salt
  • 2 ts Sukrin
  • 5 dl Vann
Sånn gjør du
  1. Bland sammen alt det tørre i en bolle, og hell på vannet.
Rør godt sammen for hånd. Det blir en relativt fuktig blanding.
  2. La det hele stå og svelle i ca 10 minutter. Det er viktig at fiberhusken får virke en stund før du baker det ut. Sett ovnen på 160 grader, varmluft
  3. Fordel blandingen på 2 stekeplater, og smør det utover slik at det dekker hele platen. Det må ikke være for tykt, men du må også unngå at det blir huller i deigen. Bruk gjerne en kakespade for å få det jevnt utover.
  4. Rut opp med et pizzahjul eller kniv. (Det blir ca 12 knekkebrød på hvert brett).
  5. Stekes i 35 minutter. Ta så ut brettet og snu det rundt, slik at den siden som var innerst I ovnen nå blir ytterst. Bytt litt rundt på knekkebrødene, (for at de skal bli jevnt stekt) Stek i ytterligere 35 minutter.
  6. Det kan være lurt å la knekkebrødene bli nesten kalde før du fjerner bakepapiret.

Næringsinnhold per 100 gram

Energi: 386 kcal • Protein: 14 g • Karbohydrat: 7 g • Fett: 30 g • Fiber: 19 g

Ønsker deg en sunn dag,
Marianne

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogglistenhits