Hjem   Om meg   Kontakt
[MAT] Linsesalat med avokado | Marianne de Bourg
15749
post-template-default,single,single-post,postid-15749,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline,er-recipe

[MAT] Linsesalat med avokado

Dette er en oppskrift i serien kjøttfri mandag – eller Meat Free Monday hvor jeg presenterer ukas vegetariske eller veganske sunne middagsoppskrift. Ofte er dette også rimelig mat.

Dagens oppskrift er en mettende vegetarisk salat med proteinrike linser og avokado med sunt fett. [Mer om avokado]. Meksikanske smaker preger denne salaten med linser og masse grønnsaker. Server gjerne salaten med nachochips.

KJØTTFRI-MANDAG-Sunn-oppskrift-på-linsesalat_med_avokado

Foto og oppskrift fra Frukt.no

Linsesalat med avokado
 
Oppskrift: Middag
Ingredienser
  • 2 dl gule linser
  • 6 dl vann
  • ½ ts salt
  • 2 stk hjertesalat
  • 100 g rød cherrytomat
  • 2 stk avokado
  • 1 stk rødløk
  • 1 dl grønne oliven uten stein
  • 1 stk rød chili uten frø og hinner
  • ¼ pk ruccula
  • .
  • 2 dl lettrømme
  • revet skall av 1 stk lime
  • 2 ss limesaft
  • noen dråper tabasco
  • ¼ ts salt
  • nachochips
Sånn gjør du
  1. Kok linsene i vann og salt under lokk i ca. 20 minutter. Avkjøl vannet og sil det så fra.
  2. Legg linsene på et fat.
  3. Du kan også kjøpe ferdige kokte linser (boks eller små kartonger) som du bare skyller i kaldt vann og lar renne godt av.
  4. Skjær salat i biter og del tomater i to.
  5. Del og ta ut kjøttet av avokadoene. Skjær kjøttet i skiver.
  6. Skjær rødløk i strimler/tynne ringer.
  7. Bland alt med linsene og strø over oliven.
  8. Finhakk chilien og strø halvparten over salaten sammen med ruccula.
  9. Til dressingen: Bland rømme med limeskall og -saft, resten av den hakkede chilien.
  10. Smak til med salt.
  11. La dressingen stå kaldt i minst 10 minutter.
  12. Fordel dressingen over salaten eller server den ved siden av.

Kjøttfri mandag er en oppfordring til oss kjøttspisere til å spise vegetarisk/vegansk en gang i uka. Det behøver ikke være så vanskelig og det behøver heller ikke nødvendigvis være spesielle vegetarretter til middag denne kjøttfrie dagen.

Tenk gjerne også kreativt og kjøttfritt både med gamle og nye oppskrifter som egentlig inneholder kjøtt. Dropp bacon i quichen, kjøttkraft i suppa og kjøttet i gryteretten med kjøtt og grønnsaker. Voilà – kjøttfritt!

Ha en kjøttfri og fin mandag!
Marianne

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogglistenhits