Hjem   Om meg   Kontakt
Salsa-bonanza | Marianne de Bourg
15616
post-template-default,single,single-post,postid-15616,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Salsa-bonanza

Siden salsa titt og ofte dukker opp på tacomiddagsbordet på fredag, har jeg samlet tre ulike varianter; salsa med oliven, med parmesan og med mango. 

Først en salsa med sorte oliven:

Sunn--oppskrift-på-Løk--og-tomatsalsa

Foto og oppskrift fra Frukt.no

Løk- og tomatsalsa

(4 porsjoner)

Du kan også hakke noen hvitløkbåter i denne salsaen for å få enda mer smak. Salsaen kan du servere til alle typer mat, kjøtt og fisk.

Ingredienser:

4 stk tomat
1 stk rødløk
8 stk sorte oliven
1 ss frisk timian

Dressing:

¼ dl olivenolje
saft av ½ stk sitron
salt og pepper

Fremgangsmåte:

1. Del tomater i små biter. Finhakk rødløken.
2. Legg tomater, løk og oliven lagvis i porsjonsglass eller salatbolle med litt frisk timian eller oregano mellom lagene.
3. Bland sammen dressingen, smak til og hell over salsaen. La den gjerne stå kjølig før servering.

Så en variant med parmesan:

Sunn-oppskrift-på-tomat--og-parmesansalsa

Foto og oppskrift: Frukt.no

Tomat- og parmesansalsa

(8 porsjoner)

En herlig hjemmelaget salsa som passer like bra ved siden av fredagens taco som innslag på tapasbordet.

Ingredienser:

  • 12 stk tomat i forskjellige farger
  • 1 stk purre
  • 1 bunt frisk kruspersille
  • 2 båt hvitløk
  • 1 dl revet parmesan
  • 1 dl olivenolje
  • salt og pepper etter smak

Fremgangsmåte:

Skyll og skjær tomatene i små biter og purren i fine ringer. Finhakk kruspersille og hakk hvitløken. Bland alt i en bolle. Vend i parmesanost og olje. Smak til med salt og pepper.

Og til slutt en salsa med tomat og mango:

Sunn-hjemmelaget-tomat-og-mango-salsa

Foto og oppskrift fra Sana Bona

Tomat og mangosalsa

(1 bolle)

Denne salsaen er frisk og litt spicy. Legg den i et salatblad eller ha den til middag. Kan også spises som en egen rett.

Ingredienser:

  • 1 moden mango
  • 1 moden tomat (gjerne plommetomat)
  • 2-3 ss hakket basilikum og persille
  • 1 lime presset
  • l/2 frisk rød chilli

Fremgangsmåte:

Skjær mango og tomat i små terninger. Ha i hakkede urter og presset lime. Del chillien i små biter. Bland alt sammen.

Prøv også min hjemmelagde salsa med koriander:

Ingeniørfruens-hjemmelagde-salsa-med-koriander

Salsa er selvfølgelig standard tilbehør til taco og andre tex mex-retter som burritostostadas og quesadillas. Til tortillachips er salsa det perfekte følge, og på tacopizza gir salsa en ekstra piff. Den kan også tilsettes som smakstilsetning i meksikansk gryteretter og supper.

Men salsa passer også godt på tapasbordet og som tilbehør til grillmat. Egentlig en saus som passer til mye og som finnes i mange varianter. Prøv også salsa (og gjerne guacamole) på pølser. Det er faktisk veldig godt!

God tacofredag, og kom gjerne tilbake klokka fem, da er det Happy Hour!
Marianne

Likte du dette? Du kan spare oppskriften på Pinterest (eller følge meg på Pinterest) og du kan selvfølgelig bli fan av bloggen på Facebook

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.