Hjem   Om meg   Kontakt
Marianne de Bourg | [MAT] Ovnsstekt ørret med søtpoteter
15007
post-template-default,single,single-post,postid-15007,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline,er-recipe

[MAT] Ovnsstekt ørret med søtpoteter

Hva sies om ørret stekt i ovn med eplejuice, olivenolje og balsamico med kaffir lime-smak? Med søtpoteter som perfekt følge er det knallgodt.

Deilige oransje søtpoteter og ørret er en finfin enkel, rask og sunn hverdagsmiddag. Ørret inneholder mye omega-3, som er så sunt som det kan få blitt.

Sunn-og-enkel-oppskrift-på-ovnsbakt-ørret-og-søtpotet

Foto: Ingeniørfruen

Jeg er glad i søtpoteter enten de er kokte, stekte, friterte, grillet eller i rotmos, så ovnsstekte søtpoteter ble tilbehøret denne gangen. Jeg valgte ørret, da den ikke er så fet og har renere smak enn laks, som av og til kan ha en litt tranaktig smak.

Sunn-oppskrift-på-søtpoteter-og-ørret

Foto: Ingeniørfruen

Oppskriften holder til 3, men er så god at den kan spises opp av to sultne. Jeg brukte to hele løk, men det holder i grunnen med én. Men om du er glad i løk, vil drøye maten eller spise mer grønnsaker, bruk gjerne to.

Ovnsstekt ørret med søtpoteter
 
Porsjoner: 3
Ingredienser
  • 3 store søtpoteter
  • paprika
  • sellerisalt
  • chili-lime-krydder
  • ingefær
  • mango-curry (hvis du har, eventuelt karri)
  • Smør (jeg bruker økologisk)
  • 3 ørretfileter uten skinn og bein
  • 1 stor løk
  • 1-2 dl eplejuice
  • ½ - 1 dl god olivenolje
  • Noen spiseskjeer balsamico med kaffir lime (så mye du synes du har råd til)
  • Herbamare urtesalt (eller annet salt/urtesalt)
  • Persillade (fersk persille og hvitløk er også greit)
Sånn gjør du
  1. Sett ovnen på 200 grader.
  2. Skrell søtpotetene og skjær dem i båter (ca 8 per potet).
  3. Legg små klikker av smør på potetene litt her og der.
  4. Dryss over et lett dryss av alle krydderne.
  5. Sett søtpotetene i ovnen og sjekk med en kniv etter ca 10 minutter om de er myke.
  6. La dem stå litt til hvis de fremdeles er harde og sjekk jevnlig.
  7. Mens søtpotene står i ovnen skreller du løk, deler den i to og skjærer den i skiver.
  8. Ha løk i en ildfast form og ha over eplejuice, olivenolje, balsamico og urtesalt.
  9. Tørk ørreten med tørkepapir og legg den i den ildfaste formen oppå løk og eplejuice-blandingen.
  10. Sett den i ovnen på midterste rille og la den stå i 15-20 minutter avhengig av tykkelsen på ørretfiletene.

I denne oppskriften brukte jeg økologisk olivenolje og balsamico med combava fra Oliviers.

Sunn-og-enkel-oppskrift-på-ørret-og-søtpotet

Foto: Ingeniørfruen

Jeg var raus med persilladen og fikk tilbakemelding på at det var mer enn nok. Men det gjør seg både for syn og gane, synes jeg da.

Prøv også min oppskrift på ørret og søtpoteter på grillen.

Har du spørsmål, tanker eller erfaringer å dele? Skriv noen ord inn i kommentarfeltet under.

God middag fra
Marianne

Likte du dette? Du kan dele bilde på facebook.

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogglistenhits