Hjem   Om meg   Kontakt
Marianne de Bourg | 3 Superjuicy shots for immunforsvaret
15531
post-template-default,single,single-post,postid-15531,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

3 Superjuicy shots for immunforsvaret

En juicy supershot er kjapp og konsentrert næring når du begynner å føle deg litt småsyk, er sliten, har dårlig tid eller ønsker å bruke juicing som sunn ”medisin” uten bivirkninger. Den tar bare noen sekunder å lage.

Sunne-oppskrifter-på-immunstyrkende-superjuicy-shots

Foto: Superjuicy!

Her er tre oppskrifter fra boka Superjuicy! som er satt sammen for å gi konsentrert næring, og akkurat som en mer tradisjonell shot fra baren, smaker de ikke nødvendigvis slik at du ønsker å drikke et helt glass. Men de gjør supergodt!

Sitronshot

Basedannende, antibakteriell, rensende og styrker immunforsvaret.

  • ½ sitron med eller uten skall
  • ½ eple av søt type
  • Kan inntas 1-3 ganger om dagen.

I motsetning til hva mange tror, er verken sitron eller lime syredannende, men noe av det mest basedannende du kan innta. I tillegg virker shoten svært antibakteriell og stimulerer produksjonen av magesyre. Flavonoider og limonoider virker også styrkende på immunforsvaret, i tillegg til å være kreftforebyggende.

C-vitaminshot

Styrker immunforsvaret, gir energi og øker produksjonene av kollagen.

  • ½ rød paprika
  • ½ kiwi
  • Kan inntas 1-3 ganger om dagen.

C-vitamin er viktig for å styrke immunforsvaret og som en antioksidant. Det inngår i kroppens energiproduksjon, og bidrar til kroppens produksjon av kollagen, et protein som bygger opp huden og holder den frisk og glatt. Kiwi og paprika inneholder dobbelt så mye C-vitamin som appelsin. Vitamin C er vannløselig og svært ustabil med tanke på varme. Derfor mister pasteurisert juice mye av vitamininnholdet i forhold til ferskpresset juice.

Betakarotenshot

Fremmer brunfarge og styrker huden og immunforsvaret.

  • 1 gulrot
  • ½ sitron
  • Kan inntas 1-3 ganger daglig.

Betakaroten er et fargestoff som tilhører familien karotenoider. Betakaroten omdannes til vitain A i kroppen, og lagres i hudcellene hvor de setter fart på dannelsen av kroppens egne fargepigmenter. Dette fører til brunere, mer motstandsdyktig hud ved soleksponering.

Foto og oppskrifter er fra boka Superjuicy,  som jeg har skrevet om tidligere.

✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️

Likte du dette? Del på Facebook, da vel!
Marianne

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogglistenhits