Hjem   Om meg   Kontakt
Bjørnebærsaus med salvie | Marianne de Bourg
15482
post-template-default,single,single-post,postid-15482,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline,er-recipe

Bjørnebærsaus med salvie

Det er høst og det føles riktig å skifte ut typisk sommermat som salater og rå grønnsaker til mer varmende retter. Sesongens bær kan jo også brukes i varme retter, og en kanskje uventet måte å kombinere sesongens bær og urter på er å kombinere salvie og bjørnebær i en bærsaus.

De syrlig-søte bjørnebærene i denne oppskriften er en perfekt match med smakfull salvie.

Bjørnebærsaus med salvie
 
Oppskrift: Kake/dessert
Ingredienser
  • 2 kopper friske, modne bjørnebær
  • 1 spiseskje mellomstore friske salvieblader, hakket
  • 5-6 mellomstore friske salvieblader
  • ½ kopp vann
  • En teskje valgfri sirup eller honning (lønnesirup, agave eller lignende.)
  • 1 ts frisk sitronsaft
Sånn gjør du
  1. Kok opp ½ kopp vann, ta kjelen av kokeplaten og tilsett 1 ss fersk hakket salvie og la trekke i 15 minutter eller mer.
  2. Mens salviebladene trekkes til te tilberedes de andre ingrediensene.
  3. Ha ¼ kopp salviet-e sammen med de salviebladene og bær, sirup og sitronsaft i en kjele over middels varme.
  4. Småkok på lav varme i 5-10 minutter. Pass på at massen ikke blir brent.
  5. Fjern fra varmen og la avkjøles litt.
  6. Hell blandingen i en blender og legge til flere salvieblader litt etter litt etter litt, mens du smaker til etter hvert. Husk at salvie har en kraftig smak!
  7. Blend til en glatt saus. Hvis du ønsker en tynnere saus, tilsett litt mer vann eller salviete.
  8. Blandingen kan presses gjennom en sil for å fjerne frøene.
  9. Oppbevares i en dekket beholder i kjøleskapet.
  10. La den få romtemperatur ved servering eller server den litt oppvarmet.

Tips: For en enklere versjon, kan du prøve droppe teen, og bare legge 1/4 kopp rent vann og 7-10 frisk salvie blader i blenderen.

Håper du ble inspirert!
– Marianne

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogglistenhits