Hjem   Om meg   Kontakt
Lucuma- og pecankarameller | Marianne de Bourg
15326
post-template-default,single,single-post,postid-15326,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline,er-recipe

Lucuma- og pecankarameller

Karameller…nam! Fløtekarameller, sjokoladekarameller, lakriskarameller – jeg liker dem alle. Denne spennende karamell-varianten er laget med pecannøtter, dadler og lucuma. 

Lucuma er en populær Sør-Amerikansk frukt som med en mild og fruktig søtsmak har blitt en svært populær smakstilsetning i iskrem, sjokolade og desserter også i vår del av verden.

LØRDAGSGODT-Lucuma-og-pecankarameller

Lucumapulver har en smak som går i retning av karamell og vanilje, noe som gjør den til en perfekt smakstilsetning i hjemmelaget sjokolade. Lucuma er svært næringsrik og inneholder blant annet B3, betakarotener, jern og betydelige mengder kalsium og fosfor.

Lucuma- og pecankarameller
 
Oppskrift: Lørdagsgodt
Ingredienser
  • 2½ dl dadler
  • 3 ss Artisana Pecannøttsmør evt. annet Artisana nøttesmør
  • 2 ss lucuma
  • ½ ts vaniljepulver
  • Litt salt
  • 3 ss agavesirup
Sånn gjør du
  1. Kjør dadlene i en kjøkkenmaskin til de er fint oppmalt.
  2. Ha i resten av ingrediensene, unntatt agavesirupen, og kjør til alt er godt blandet.
  3. Ha i agavesirup til slutt og kjør til du får en god klump karamelldeig.
  4. Kle en form med bakepapir og trykk deigen ut i bunnen til ca 1-2 cm tykkelse.
  5. Sett i fryser til den er stiv og kan deles opp i ruter.
  6. Oppbevar i kjøleskap til servering.

Foto, oppskrift og ingredienser fra Økosjokolade

En supersøt og supersunn lørdag ønskes deg fra
Marianne

Likte du dette? Del den sunne oppskriften på lørdagsgodt på Facebook!

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogglistenhits