Hjem   Om meg   Kontakt
Derfor er ull best på reise | Marianne de Bourg
15210
post-template-default,single,single-post,postid-15210,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Derfor er ull best på reise

Det å reise tar både tid og kan være stressende, og jeg har tidligere skrevet om hvordan jeg unngår stress på flyreisenPierre Robert har skrevet en fin guide til hvorfor det er smart om å bruke ull på reisen.

(Det kunne forresten ikke  kommet på et mer passende tidspunkt. Jeg har nemlig igjen hatt urinveisinfeksjon etter å ha sittet ute på kaldt underlag. Varmende ull – ja, takk!)

Her har du den fine ull-på-reise-guiden:

Hvorfor-ull-er-best-på-reise

Foto: Ceannis

Hvorfor ull er best på reise

Uansett om du skal på langhelg i New York eller på kjærestetur til Paris: ingenting slår ull på reise. Tynn, penn ull er behagelig mot huden og kan styles opp eller ned, og med ull i kofferten kan du pakke med deg færre plagg.

 • Ull krøller lite, og behøver sjelden å strykes, selv etter å ha ligget sammenpakket.
 • Ull er elastisk og holder godt på fasongen, også rundt albuer og knær. Perfekt for reiseplagg som må brukes over flere dager.
 • Ull har antibakterielle egenskaper som hindrer lukt, og behøver ikke vaskes ofte. Luft plagget etter bruk, og du vil kunne bruke det mange ganger i løpet av turen.
 • Ull er temperaturregulerende. Tynn ull er behagelig å bruke selv om det er varmt, og virker varmeisolerende når det er kaldt.
 • Ull transporter fuktighet bort fra huden. På lange reiser kan temperaturen svinge voldsomt, og det kan være varmt og stressende på vei til flyplassen men kaldt om bord på flyet. Selv om du har svettet vil en ulltrøye holde deg tørr mot huden og forhindre at du fryser når du setter deg i flysetet.

Tips til kofferten

 • En fin, tynn langermet ulltrøye i en nøytral farge er svært anvendelig og passer til både dressbukser, dongeri og skjørt. Bruk den alene, eller ha den under en skjorte eller tykkere genser om det blir kaldt.
 • En tynn, pen, kortermet ulltrøye er god å ha innerst når det er kjølig, og kan brukes i flere dager før den må vaskes. Den kan også doble som en singlet og brukes alene om det blir varmt.
 • Et skjerf i ull er deilig på kalde flyturer og kjølige høstdager, og kan løfte antrekket. Tynne ullskjerf passer til både ute- og innendørsantrekk. Velg en farge som passer til resten av plaggene i reisekofferten.
 • I motsetning til andre strømpebukser, kan tights i ull brukes et par ganger før de vaskes. De holder også føttene tørre, og holder bedre på varmen på kjølige høstkvelder. Om det virkelig blir kaldt fungerer ulltights ypperlig som et ekstra varmeisolerende lag under bukser.
 • Over-knees i ull er enkel å ta av og på, og brukes over tynnere tights når du skal til og fra. Brettet ned er over-knees perfekt til bare legger i knehøye boots og kjole.
 • Ullsokker holder føttene tørre og varme, puster og forhindrer vond lukt – viktig på reiser med mye gåing i tette sko.

Guide:  Pierre Robert

Les også:

[Dette har jeg med i veska på flyet] om mine triks for å gjøre reisen mer behagelig og [Den perfekte reisegarderoben] hvor skrev jeg om at praktisk tøy er viktig for meg og at det er viktig å holde seg varm.

✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️

Ha en koffertpakking uten stress, for deg som skal på reise.

Jeg anbefaler et glass musserende til pakkingen, det er fast takst hos meg, som gjør pakkingen til en lek!

Marianne-de-Bourg-Ingeniørfruen-skriver-om-helse-diett-kosthold-cocktails-drinker-bøker-kropp-matoppskrifter-sunn-mat-oppskrifter-sex-samliv-trening-skjønnhet-kosttilskudd-helsekost-økologisk-naturmedisin-kjerringråd-sukkerfri-lavkarbo-lavkalori.
.
Likte du dette? Du kan dele på Facebook

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.