Hjem   Om meg   Kontakt
Marianne de Bourg | [MAT] Pad Thai
15193
post-template-default,single,single-post,postid-15193,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline,er-recipe

[MAT] Pad Thai

Dette er en oppskrift i serien kjøttfri mandag – eller Meat Free Monday hvor jeg presenterer ukas vegetariske eller veganske sunne middagsoppskrift. Ofte er dette også rimelig mat.

Dagens sunne oppskrift er Thai-klassikeren Pad Thai. 

KJØTTFRI-MANDAG-Sunn-oppskrift-på-Pad-Thai

Foto og oppskrift lånt av Framtiden i våre hender

Pad Thai
 
Porsjoner: 2-3
Ingredienser
  • 1 pose bønnespirer
  • 250 g risnudler
  • 4 ss limesaft
  • 4 ss tomatpuré
  • 1 ½ ss brunt sukker
  • ½ dl soyasaus
  • 3 ss olje
  • 4 hvitløksbåter
  • 1 finhakket rød chili
  • 6 dl finrevet gulrot
  • 4 egg
  • 5 vårløk
  • 1 dl peanøtter
  • 4 limebåter til servering
Sånn gjør du
  1. Kok nudlene etter anvisning på pakken og skyll i kaldt vann. Rør i 1 ts olje, og sett til side.
  2. Finhakk hvitløk og chili og skjær vårløk i tynne skiver. Skrell gulrøttene og riv dem fint.
  3. Pisk eggene med litt salt og hakk peanøttene grovt.
  4. For å lage sausen blander du limesaft, tomatpuré, brunt sukker og soyasaus i en bolle.
  5. Varm opp olje i en wok eller stekepanne og tilsett hvitløk og chili. Fres under omrøring i ca. 1 minutt. Tilsett gulrøtter og fres videre under omrøring i 1 minutt til.
  6. Dytt blandingen med gulrøtter, hvitløk og chili til side og opp langs kanten av pannen og hell eggene i. Rør til du får eggerøre og hell sausen over eggerøren.
  7. Tilsett bønnespirer, vårløk og nudler og bland godt til alt er varmt.
  8. Dryss over peanøtter og server med limebåter.

For en lavkarbo og lavkalori versjon kan du erstatte risnudler med Shirataki-nudler / miracle noodles som er laget av løselig fiber, inneholder den verken kalorier eller karbohydrater. Fås kjøpt blant annet på iHerb.

Kjøttfri mandag er en oppfordring til oss kjøttspisere til å spise vegetarisk/vegansk
en gang i uka. Det behøver ikke være så vanskelig og det behøver heller ikke nødvendigvis være spesielle vegetarretter til middag denne kjøttfrie dagen.

Tenk gjerne også kreativt og kjøttfritt både med gamle og nye oppskrifter som egentlig inneholder kjøtt. Dropp bacon i quichen, kjøttkraft i suppa og kjøttet i gryteretten med kjøtt og grønnsaker. Voilà – kjøttfritt!

Ha en kjøttfri og fin mandag!

Marianne

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogglistenhits