Hjem   Om meg   Kontakt
Marianne de Bourg | [MAT] Whiskymarinert svinekam
15074
post-template-default,single,single-post,postid-15074,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline,er-recipe

[MAT] Whiskymarinert svinekam

Hvitvinsesongen er over for vår del, rosévin er det også en stund siden jeg har smakt.

Selv om det er trist at sommeren snart er over, er det mye å glede seg når høsten og vinteren står for døren. Hva sies om et krus med varmende te,  et glass rødvin eller en varm toddy med honning? Et glass mørk rom eller whisky med is er heller ikke å forakte. Whisky kan også brukes i mat,  hvor den passer ypperlig til marinade og glarsur på grillen. 

Denne whiskymarinerte svinenakken er noe å vurdere om du skal ha gjester i helgen. Og velkomstdrinken er et enkelt valg  – det blir selvsagt whisky og is.

OPPSKRIFT-på-whiskymarinert-svinekam-på-grillen

Whiskymarinert svinekam
 
Porsjoner: 4
Ingredienser
  • 800 gram svinekam
  • 2 ss tomatpuré
  • 6 ss The Black Grouse whisky
  • 2 ss honning
  • 2 ss matolje
  • 2 ts røkt paprikapulver
  • 2 ss hvitvinseddik
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ts salt
  • 1 stk finhakket rosmarinkvist (kun bladene)
Sånn gjør du
  1. Bland alle ingrediensene til glasuren.
  2. Del svinekamen inn fire like store biter og mariner kjøttet i ett døgn i halvparten av glasuren.
  3. Romtemperer kjøttet i én time før grilling.
  4. Fyll halve grillen med kull, tenn på, og vent til kullet er grått.
  5. Legg svinekamen der det er varmest og la den få farge.
  6. Flytt over kjøttet til den andre siden, legg på lokket og åpne hullet i lokket slik at grillen ikke slokner.
  7. Grill kjøttet i ca 15 minutter.
  8. Svinekamen er klar når termometeret viser 64 grader.
  9. La den deretter hvile i 10 minutter før du pensler på resten av glasuren.
  10. Skjær opp og server med grillet mais og bakte poteter.

Flere grilloppskrifter:

Ha en finfin fredag og la oss håpe på fint grillvær

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogglistenhits