Hjem   Om meg   Kontakt
Granatepleparfait med chiafrø, yoghurt og honning | Marianne de Bourg
13960
post-template-default,single,single-post,postid-13960,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline,er-recipe

Granatepleparfait med chiafrø, yoghurt og honning

Denne oppskriften inneholder en mengde supermat, blant annet granateple, chiafrø og honning.

Sunn-oppskrift-på-granatepleparfait

Foto: Gyldendal

Granateple er en leskende antioksidantbombe. Granateple har 10 ganger mer antioksidanter enn appelsiner og nesten 40 ganger mer enn epler. Granateplet har et meget høyt innhold av antioksidanter, og inneholder mye mer antioksidanter enn for eksempel blåbær, rødvin og grønn te. Studier har vist at granateple styrker immunforsvaret og kan beskytte mot blant annet prostatakreft.
Kilde: Bama

Chiafrø er et lite frø, litt mindre enn sesamfrø i størrelse. Frøet kommer fra Mexico og er det frøet aztekerne livnærte seg på for mange hundre år siden. 2 ss. av chiafrø inneholder mer omega-3 enn en hel laksefilet. Chia frø er dermed en av planterikets beste omega-3 kilder.

Honning er et rent naturprodukt, helt uten tilsetningsstoffer. Det er påvist 12 forskjellige vitaminer i honning, 30 ulike mineraler, organiske og uorganiske syrer, enzymer, frie aminosyrer og amider, protein og fettlignende stoffer.

Granatepleparfait
 
(4 porsjoner)
Oppskrift: Kake/dessert
Ingredienser
  • 1 stort granateple
  • 3 ss chiafrø
  • 2 ss honning
  • 1½ dl granateplejuice eller eplejuice
  • 1 ss presset sitron
  • 4 ss yoghurt naturell
  • revet mørk sjokolade, til pynt
  • sitronmelisseblader, til pynt
Sånn gjør du
  1. Klem litt på granateplet, og del det i to. Vreng halvdelene, og rens dem for kjerner. Ha granateplekjerner, chiafrø, honning, granateplejuice og presset sitron i en bolle, og rør godt. Fordel blandingen i bunnen av fire dessertglass. Dekk dem med plastfolie, og sett dem i kjøleskapet i 2-3 timer. Server granatepleparfaiten med yoghurt naturell, og pynt med litt revet mørk sjokolade og sitronmelisseblader.

Oppskriften er fra boka 12 uker til et sunnere liv og en smalere midje [Les om boka].

Bon appétit!

Likte du dette? Lik og del gjerne på Facebook!

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.