Hjem   Om meg   Kontakt
Marianne de Bourg | [HAPPY HOUR] Agua de Valencia
14535
post-template-default,single,single-post,postid-14535,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline,er-recipe

[HAPPY HOUR] Agua de Valencia

På barene og restauranter i Valencia står alltid den forfriskende drinken Agua de Valencia på menyen.

Valencia-vann eller Agua de Valencia på spansk – er en cocktail laget av cava, appelsinjuice og vodka, eventuelt også gin. Den blir servert i glassmugger og drukket av lave, brede cocktailglass eller store vinglass. En mugge kan koste 15 euro (ca 125 kroner).

Spansk-populær-drink-Agua-de-Valencia 2

Foto: Ingeniørfruen

Ifølge Wikipedia ble Agua de Valencia laget for første gang i 1959 av Constante Gil i baren Café Madrid, der en gruppe baskiske reisende pleide å bestille “Agua de Bilbao” (vann fra Bilbao), med henvisning til barens beste cava. Da de ble lei av å alltid bestiller det samme, utfordret de eieren å tilby dem noe nytt, og han foreslo at de prøvede hans “Agua de Valencia”.  På 70-tallet begynte drinken å bli kjent i Valencias natteliv og siden da har den blitt en svært populær drikk.

Fredagscocktail-Agua-de-Valencia

Foto: Ingeniørfruen

På de lokale kafeene blir den ofte servert med sukker, men denne er sukkerfri.  Tilsett sukker eller sukkererstatning hvis du ikke synes den er søt nok.

Mengden passer perfekt i en standard glassmugge (den på bildet rommer 1,3 liter). Denne varianten er laget kun med vodka, men den kan også lages med halvparten vodka og gin (0,25 dl av hver).

Agua de Valencia
 
Oppskrift: Drikke
Ingredienser
  • ¾ liter appelsinjuice
  • ¼ liter cava
  • 0,5 dl vodka
  • 2 appelsiner
  • Isbiter
Sånn gjør du
  1. Skjær appelsinene i skiver.
  2. Ha appelsinjuice, cava og vodka i en mugge sammen med appelsiner og sett den i kjøleskapet en stund før servering.
  3. Ha isbiter i muggen ved servering.

Tips: Bruk gjerne en lang skje til å kontrollere hvor mye isbiter og appelsinskiver som helles i glassene ved servering.

Ingeniørfruen-nyter-Agua-de-Valencia

Foto: Ingeniørfruen

Bon appétit!

✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️

Likte du dette? Del gjerne på Facebook!

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogglistenhits