Hjem   Om meg   Kontakt
[FROKOST] Yoghurt, nøtter og honning | Marianne de Bourg
14453
post-template-default,single,single-post,postid-14453,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

[FROKOST] Yoghurt, nøtter og honning

Vil du ha oppskriften på verdens enkleste og beste frokost? Det er så enkelt som yoghurt, nøtter og honning. Enklere kan det ikke bli. Kjapt er det også. Jeg har sikkert skrevet om det før, men jeg kommer tilbake til denne supermaten gang på gang. Særlig på ferie.

Har du sett en frokostbuffet på et hotell uten denne valgmuligheten? Jeg spiser den da gjerne etter en omgang med egg og kalkunskinke eller egg og bacon, som jeg drikker te til. Yoghurt, nøtter og honning blir da en slags frokost-dessert som spises etter hovedrett-frokosten og som jeg drikker kaffe til.

FROKOST-Honning-yoghurt-og-valnøtter.jpg

Foto: Ingeniørfruen

Denne gangen spiste jeg dette på ferie til frokost selv om vi ikke bodde på hotell. Honning, valnøtter og de søte økologske yoghurtbegerne er kjøpt i lokal helsekost.

Godt, men er det sunt? Ja visst!

Alt behøver ikke være sunt til enhver tid, men jeg liker når maten jeg spiser også er sunn. Denne er sunn fordi:

Yoghurt inneholder melkesyrebakterier (probiotika) som har gunstig effekt på både fordøyelse og immunforsvar.

Valnøtter er en god omega-3 kilde, er rike på fiber, antioksidanter, vitamin B6 og kalsium.

Honning inneholder prebiotika, stoffer som øker veksten og aktiviteten til de positive bakteriene bifidobacterium i fordøyelsen.

[Les mer om honningens gode egenskaper]

✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️

Er du frokostspiser? Foretrekker du sunt til frokost? Lite (eller ingen frokost) eller mye mat? Saltmat eller søtmat? Slow food eller hurtigmat? Kaffe eller te?

(Kan forresten de ulike typer frokostspisere deles inn i to kategorier, som katte- eller hundemennesker? )

Jeg har nemlig et inntrykk av at folk flest har klare formeninger og preferanser om frokost ulikt middag. Til middag spiser folk flest noen ganger taco, noen ganger langkokte gryter – og noen ganger pølse i lompe. Men frokosten har man gjerne strikse rutiner på. Har du?

PS – Jeg foretrekker hurtigmat, det vil si lettvin mat til frokost (som buffet). Og både søt og saltmat er min greie, det vil si mye mat til frokost. Hotellbuffet er derfor genialt, med en slags forrett, hovedrett og dessert til frokost. Og både kaffe og te, takk!

Fin frokost ønskes fra,

Marianne-de-Bourg-Ingeniørfruen-skriver-om-helse-diett-kosthold-cocktails-drinker-bøker-kropp-matoppskrifter-sunn-mat-oppskrifter-sex-samliv-trening-skjønnhet-kosttilskudd-helsekost-økologisk-naturmedisin-kjerringråd-sukkerfri-lavkarbo-lavkalori

Likte du dette? Du kan dele bilde og link på Facebook eller Pinterest, følge meg på Pinterest og bli fan av bloggen på Facebook. Registrer du e-postadressen din i feltet “Følg bloggen via e-post” under bildet av meg, mottar du blogginnleggene mine på e-post. 

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.