Hjem   Om meg   Kontakt
[MAT] Kveite panert med chorizo og mandler | Marianne de Bourg
12761
post-template-default,single,single-post,postid-12761,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

[MAT] Kveite panert med chorizo og mandler

Denne oppskriften på panert kveite med chorizo er lånt fra Paleo-kokeboka Naturlig mat av Mark Sisson:

Kveite-panert-med-chorizo-og-mandler-hos-Ingeniørfruen

Foto fra forlaget

Kveite panert med chorizo og mandler

(2 porsjoner)

Den kjøttfulle, salte og litt krydrede smaken på chorizoen gir mer smak til mild fisk som kveite, og malte mandler i paneringen gir ekstra sprøhet til retten. Selv om mandler går godt sammen med chorizo, er det ingenting i veien for å eksperimentere med andre nøtter også.

  • 60 g grovhakket spansk chorizo (spekepølse, ikke rå)
  • 0,6 dl skåldede mandler
  • 1 ss grovhakket persille
  • 2 skinnfrie fileter av kveite (eller annen hvit fisk), cirka 225 g hver

Forvarm stekeovnen til 200 grader. Kjør chorizo, mandler og persille i blender til mandlene er kuttet i småbiter.

Ha noen få spiseskjeer olivenolje i en ildfast form og legg fisken oppå. Fordel chorizoblandingen utover fisken, og press den litt ned slik at den fester seg mest mulig, og slik at sidene er delvis dekket. La den steke i ovnen i 12 minutter, eller til fisken er lett å dele i flak med en gaffel. Skru til slutt grillelementet på høy varme og grill i 2-4 minutter til mandlene er blitt brune.

Næringsinnhold per porsjon

  • Kalorier: 582
  • Fett: 29 g
  • Karbohydrater: 4 g
  • Kostfiber: 2 g
  • Protein: 73 g

Denne oppskriften er Paleo, lavkarbo, sukkerfri, glutenfri og laktosefri/melkefri. Den inneholder ikke soya eller egg.

✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️

Har du spørsmål, tanker eller erfaringer å dele? Skriv noen ord inn i kommentarfeltet under!

Marianne-de-Bourg-Ingeniørfruen-skriver-om-helse-diett-kosthold-cocktails-drinker-bøker-kropp-matoppskrifter-sunn-mat-oppskrifter-sex-samliv-trening-skjønnhet-kosttilskudd-helsekost-økologisk-naturmedisin-kjerringråd-sukkerfri-lavkarbo-lavkalori

Likte du dette? Du kan dele bilde og link på Facebook eller Pinterest, følge meg på Pinterest og bli fan av bloggen på Facebook. Registrer du e-postadressen din i feltet “Følg bloggen via e-post” under bildet av meg, mottar du blogginnleggene mine på e-post. 

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.