Hjem   Om meg   Kontakt
Hvordan jeg unngår stress på flyreisen | Marianne de Bourg
14145
post-template-default,single,single-post,postid-14145,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Hvordan jeg unngår stress på flyreisen

Å være på ferie er energigivende og avslappende, men selve reisen behøver absolutt ikke være det. Å reise kan derimot både være stressende og utmattende.

Her er mine beste tips til hvordan du kan gjøre reisen litt mindre stressende.

Mindre-stress-i-lounge-på-reise

Behagelig venting i loungen på flyplassen

Å reise kan være stressende

Stress med tanke på ikke å rekke flyet, flytog som plutselig er buss for tog og køer som går tregt. Innsjekkingskøer, passkontrollkøer, boardingkøer, inn-på-flyet-kø og ut-av-flyet-kø. Og støy på flyplassen. Det å reise kan også innebære kraftig invadering av intimsfæren.

Å reise tar tid

Med mellomlandinger kan reisen ta fryktelig lang tid. Det kan fort gå nærmest en hel dag hvis man velger mellomlanding som gir rimeligere billetter.  Det kan for eksempel ta ti timer selv innen Europa fra man reiser hjemmefra til er framme, via etappene flytog + fly + mellomlanding + fly + Metro.

Å reise innebærer støy

Flyplasser er masete, ikke minst innebærer det mye støy. Det er mye lyd og det er høy lyd. På flyet er det støy fra flyet, medpassasjerer, flypersonalet og ofte høy lyd fra høyttalerne. Både på flyplassen og på flyet er det mye visuelt støy i form av lys, bevegelser og mange mennesker. Øyne og hjerne får lite hvile.

Hvordan unngå stress på reisen?

Her er noen metoder som jeg har funnet ut at gjør reisen mer behagelig.

Bruk bilen dit du kan

Vi prøver å få til minst én weekendtur til København i året og da reiser vi stort sett alltid med bil. Å sitte på i bil er avslappende og mindre stressende enn å reise med fly via flyplasser. Om du liker å kjøre bil er dette kanskje også en bedre løsning.

Velg mindre flyplasser

Mange har erfart at å reise fra mindre flyplasser fører til mindre slitenhet og stress på grunn av færre mennesker, mindre støy og visuelt støy. Å reise fra Torp eller andre mindre flyplasser er mer behagelig og mindre stressende enn å reise fra Gardermoen. På mindre flyplasser er det ofte mindre mennesker og mindre kø, både i innsjekking og sikkerhetskontroll. Det er lettere å finne fram til riktig gate, og kortere vei.

Unngå mellomlandinger

Vi har av og til valgt reiser med en (eller flere!) mellomlandinger fordi det blir rimeligere, men venting og lang reisevei gjør reisen slitsom. Dyr flyplassmat kan jo også gjøre sitt til at det ikke blir så mye billigere allikevel…

Bestill priority-billetter og betal ekstra for sete

Man kan også kjøpe Priority-billetter på Ryanair og stå først i køen for å komme inn på flyet, samt bestille sete helt foran i flyet. Først inn og først ut. Det er gull verdt.

Tilbring ventetiden i lounge

På Oslo Lufthavn Gardermoen kan man kjøpe plass i lounge. I loungen er det først og fremst svært mye mindre støy enn ute i avgangshallene, færre mennesker, alltid ledige sitteplasser og et bra utvalg mat og drikke som er inkludert i prisen.

OSL har tre lounger i etasjen over Duty Free på utland:

  1. OSL-lounge som kan benyttes av alle reisende mot en avgift på kr 250.
  2. SAS Scandinavian lounge som kan benyttes av “Star Alliance Gold Card members” som reiser ut fra OSL på en International avgang med et av selskapene i Star Alliance.
  3. SAS har en Scandinavian Business Lounge er et tilbud til passasjerer som reiser ut fra OSL på en Internasjonal avgang og som har fullpris (C-class) billett med SAS, Widerøe, Blue 1 eller med et av selskapene i Star Alliance.

SAS har også en selvbetjent lounge med enkel matservering på innland ved gate 15. Loungen er et tilbud for reisende med SAS Plus-billetter, samt reisende med EuroBonus Pandion-, Diamant- og Gull-medlemskap.

Sjekk ut lounge-info på OSL.no 

Får du energi av å reise? Eller synes du at flyplasser er masete? 

Håper uansett du fikk noen gode tips!

Marianne :)

 

— Oppdatert 23. juli 2018 —

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogglistenhits