Hjem   Om meg   Kontakt
[MAT] Vegetarisk spinatpai med ekstra fiber | Marianne de Bourg
14024
post-template-default,single,single-post,postid-14024,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline,er-recipe

[MAT] Vegetarisk spinatpai med ekstra fiber

Denne paien har mer fiber og proteiner, og mindre fett enn en ordinær pai, men smaker likevel kjempegodt!

Sunn-oppskrift-på-vegetarisk-spinatpai

Vegetarisk spinatpai med ekstra fiber
 
Ingredienser
  • 1,5 dl (100 g) hvetemel
  • 1 dl (50 g) FiberFin
  • 50 g smør
  • 1 dl cottage cheese
  • 250 g spinat
  • 
1 finhakket løk
  • 
100 g fetaost
  • 
½ ts salt
pepper
  • 1 dl cottage cheese
  • 1 dl melk
  • 2 egg
  • 1-2 dl revet gulost
Sånn gjør du
  1. Deig: Hvetemel, FiberFin, smør og cottage cheese eltes fort sammen (bruk gjerne food processor) og trykkes ut i en paiform. Deigen bør stå kaldt i en halvtime, og skal forstekes i 10 minutter ved 225 grader.
  2. Fyll: Spinat, løk og fetaost legges i paibunnen. Bruker du frossen spinat, bør denne få tine og renne av seg først.
  3. Salt, pepper, cottage cheese, egg og melk piskes sammen og helles over resten av fyllet. Legg revet gulost på toppen av paien.
  4. Paien skal stekes ca. 30 minutter midt i ovnen ved 225 grader.
  5. Serveres med en grønn salat.

Denne paien er lavkarbo og lavkalori. Foto og oppskrift fra Funksjonell Mat.

Næringsinnhold per 100 gram

Energi: 154 kcal • protein: 9,1 • karbohydrat: 8,4 • fett: 8,6 • fiber: 3,5

✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️

Har du spørsmål, tanker eller erfaringer å dele? Skriv noen ord inn i kommentarfeltet under!

Finfin dag til deg ønskes fra

Marianne-de-Bourg-Ingeniørfruen-skriver-om-helse-diett-kosthold-cocktails-drinker-bøker-kropp-matoppskrifter-sunn-mat-oppskrifter-sex-samliv-trening-skjønnhet-kosttilskudd-helsekost-økologisk-naturmedisin-kjerringråd-sukkerfri-lavkarbo-lavkalori

Likte du dette?
Du kan dele bilde og link på Facebook eller Pinterest, f
ølge meg på Pinterest og bli fan av bloggen på Facebook. Registrer du e-postadressen din i feltet “Følg bloggen via e-post” under bildet av meg, mottar du blogginnleggene mine på e-post. 

2 Comments
  • Kaja

    19/10/2014 at 4:44 pm Reply

    Hei! I oppskriften står det bare en prikk på en av linjene, er det en ingrediens som har falt ut?

    • Marianne

      20/10/2014 at 10:48 am Reply

      Det mangler ingenting! Prikken er nå fjernet. Takk for at du bemerket det :)

      (Programmet der jeg legger inn oppskrifter lager prikker ved linjeskift…).

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.