Hjem   Om meg   Kontakt
Marianne de Bourg | Skal det være en sjokoladecroissant til frokost?
14079
post-template-default,single,single-post,postid-14079,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Skal det være en sjokoladecroissant til frokost?

Men, croissant til frokost – er det sunt da?

SUNN PÅ FERIE: Er det sunt å spise croissant til frokost når man er på ferie?

Foto: Ingeniørfruen

Ja, mener jeg. På ferie er det helt greit å spise croissant til frokost. Hva mener du?

Jeg mener det er sunt fordi nytelse skaper lykkehormoner. Å nyte det å kunne spise ellers ”forbudte” matvarer kan ha god effekt på helsa, samt å glemme å telle karbohydrater og kalorier. Eller å nyte et glass iskald rosévin midt på blanke formiddagen. Ferie skal være annerledes enn hverdag. Derfor spiser jeg ofte croissant til frokost når jeg er på ferie.

En croissant til frokost holder meg faktisk også ganske mett fram til lunsj. Jeg får ellers blodsukkersvingninger når jeg spiser mye raske karbohydrater, men fettet i croissanten gjør at blodsukkerstigningen ikke blir så rask hos meg. Dermed får jeg heller ikke det lave blodsukkeret som følger en stund etter inntak av raske karbohydrater.

SUNN PÅ FERIE: Er det sunt å spise croissant til frokost når man er på ferie?

Foto: Ingeniørfruen

Denne sjokoladecroissanten var fylt med ekstra søt sjokolade, og med melis på toppen hadde denne kjørt berg- og dalbane med blodsukkeret mitt.

Så da jeg fant kalkunskinke, Babybel-ost og amerikansk (les: italiensk) salat i kjøleskapet og en grapefrukt på benken, var det et sunnere og bedre valg for meg.

Kalkunskinke, italiensk salat, Babybel og grapefrukt er en bedre frokost enn sjokoladecroissant

Foto: Ingeniørfruen

Jeg prøver altså å gjøre gode matvalg i ferien. Å velge noe som både er godt og bra for kroppen (les: sunt).

Sunn på ferie er ikke det samme som sunn hjemme, har jeg funnet ut av.

✉ ✉ ✉ ✉ ✉ ✉ ✉ ✉ ✉

Er du sunn på ferie? Og hva er sunt for deg? Fortell i kommentarfeltet under.

Marianne-de-Bourg-Ingeniørfruen-skriver-om-helse-diett-kosthold-cocktails-drinker-bøker-kropp-matoppskrifter-sunn-mat-oppskrifter-sex-samliv-trening-skjønnhet-kosttilskudd-helsekost-økologisk-naturmedisin-kjerringråd-sukkerfri-lavkarbo-lavkalori

.
Likte du dette?
Du kan dele bilde og link på Facebook eller Pinterest, f
ølge meg på Pinterest og bli fan av bloggen på Facebook. Registrer du e-postadressen din i feltet “Følg bloggen via e-post” under bildet av meg, mottar du blogginnleggene mine på e-post. 

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogglistenhits