Hjem   Om meg   Kontakt
Marianne de Bourg | [MAT] 3-lags melkefri iskake
13691
post-template-default,single,single-post,postid-13691,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline,er-recipe

[MAT] 3-lags melkefri iskake

Denne iskaka er melkefri, glutenfri, vegansk og Paleo. Den inneholder sunn kakao og supersunn kokosolje, bananer er brukt som basis istedenfor melk. Supert når du har brune bananer liggende.

De tre lagene består av bananlag nederst, sjokoladesaus-mandel-kokos-lag i midten og sjokoladeislag øverst. Kaken smaker litt som banansplit, desserten med iskuler, banan og krem.

Sunn-oppskrift-på-melkefri-iskake

Foto: Ingeniørfruen

3-lags melkefri iskake
 
Oppskrift: Kake/dessert
Type: Paleo
Porsjoner: 6-8
Ingredienser
  • [SJOKOLADESAUS]
  • 3 ss kokosolje
  • 2 ss kakaopulver
  • 5 dråper stevia med sjokoladesmak
  • 1 ss kokosblomstsukker
  • [LAG 1]
  • 3 bananer, skrelt og i biter
  • 3 ss hasselnøttsmør
  • 1 ts vaniljepulver
  • [LAG 2]
  • Kokosmasse
  • Skivede mandler (jeg kjøpte ferdig på Meny)
  • En halv porsjon av sjokoladesausen
  • [LAG 3]
  • 3 bananer (jeg hadde bare to fordi noen hadde spist opp den siste..)
  • 3 ss peanøttsmør
  • 2 ss kakao
  • 2 ss lønnesirup (ikke i originaloppskriften)
Sånn gjør du
  1. Sjokoladesausen: Ha kokosoljen i en kjele og smelt på svak varme, rør deretter inn de andre ingrediensene.
  2. Lag 1: Bland ingrediensene i en food processor og ha blandingen i en avlang form (gjerne silikonform) og sett i fryseren.
  3. La stå i fryseren i 10 minutter
  4. Lag 2: Når lag én er stivt, ta ut iskaka av fryseren og ha over kokos, skivede mandler og en halv prosjon sjokoladesaus. Sett inn i fryseren igjen.
  5. Lag 3: Bland ingrediensene i en food processor. Når iskaka har stivnet, ha over dette siste laget og la det fryses.

 

Sjokoladesaus:

Sunn-oppskrift-på-sjokoladesaus

Foto: Ingeniørfruen

Lag 1 er stivnet. Tid for lag 2:

Sunn-oppskrift-på-Paleo-trelags-iskake

Foto: Ingeniørfruen

Sunn-oppskrift-på-melkefri-Paleo-iskake

Det midterste laget av sjokoladesaus-kokos-mandler ble ganske tynt. Vær gjerne litt raus her! Foto: Ingeniørfruen

Lag 2 har stivnet. Tid for lag nummer 3:

Sunn-oppskrift-på-iskake-uten-melk

Foto: Ingeniørfruen

Ferdig:

Sunn-oppskrift-på-melkefri-iskake

Foto: Ingeniørfruen

Oppskriften har jeg funnet her og sjokoladesaus her.

Har du spørsmål, tanker eller erfaringer å dele? Skriv noen ord inn i kommentarfeltet under!

Ønsker deg en fin dag!

Marianne-de-Bourg-Ingeniørfruen-skriver-om-helse-diett-kosthold-cocktails-drinker-bøker-kropp-matoppskrifter-sunn-mat-oppskrifter-sex-samliv-trening-skjønnhet-kosttilskudd-helsekost-økologisk-naturmedisin-kjerringråd-sukkerfri-lavkarbo-lavkalori

Likte du dette?
Du kan dele bilde og link på Facebook eller Pinterest, f
ølge meg på Pinterest og bli fan av bloggen på Facebook. Registrer du e-postadressen din i feltet “Følg bloggen via e-post” under bildet av meg, mottar du blogginnleggene mine på e-post. 

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogglistenhits