Hjem   Om meg   Kontakt
Dan Dan Noodles | Marianne de Bourg
13685
post-template-default,single,single-post,postid-13685,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline,er-recipe

Dan Dan Noodles

Har du lyst på fast food i dag? Høres det fristende ut med kinesisk takeaway? Da skal du få en smakfull oppskrift på hurtigmat. Ønsk Dan Dan velkommen!

Dan Dan noodles (eller Dandan) 擔擔麵 består av en krydret saus som inneholder chiliolje og Szechuanpepper eller five spice powder, hvor szechuanpepper er en ingrediens. Szechuan er mat fra sørvestre Kina, kjent for velkrydret mat med chili, hvitløk og nettopp szechuanpepper.

Sunn-oppskrift-på-nudler-dan-dan-noodles.jpg

Foto: Marianne de Bourg

Dan Dan inneholder kjøtt og vårløk, og gjerne også konserverte grønnsaker. Typisk er fermenterte Szechuan-grønnsaker som består av like deler chili og ingefær lagt ned i saltlake. Fermentert (gjæret) mat er jo superpoppis for det høye innholdet av probiotika.

Eller du kan forsøke i en asiamatbutikk. Jeg fikk ikke tak i fermenterte grønnsaker, så min Dan Dan er uten.

Retten tar ikke noe særlig lenger tid enn tiden det tar å steke kjøttdeig, dersom du starter med å steke kjøttdeig og hakker grønnsaker, lager saus og nudler mens kjøttet stekes.

Dan Dan Noodles
 
Oppskrift: Middag
Type: Kinesisk
Porsjoner: 4
Ingredienser
  • 4 pakker nudler (ev. shiritakenudler)
  • 1 pakke kjøttdeig av svin eller annen kjøttdeig, gjerne økologisk
  • 3 fedd hvitløk eller ½ kinesisk hvitløk
  • 5 cm ingefærrot
  • 1 pakke vårløk (1-2 av til pynt, avhengig av størrelsen)
  • 1 ss sesamolje
  • 1 ss soyasaus
  • 1 ts five spice powder
  • Saus:
  • 1 økologisk buljongterning av okse + 4 dl vann
  • 3-4 ss chiliolje
  • 5 ss soyasaus
  • 2 ss sesamolje (prøv med 1 ss først)
  • 1 ss hvitvinseddik
Sånn gjør du
  1. Slik gjør du:
  2. Finhakk hvitløk og ingefær. Del vårløken i ca 1-2 cm lange biter og den siste vårløken i små ringer settes til side til pynt. Ha sesamolje i stekepannen og stek kjøttdeig. Ha deretter i hvitløk, ingefær, vårløk, soyasaus og five spice powder, og la den steke til grønnsakene er myke og kjøttdeigen har tatt farge.
  3. Saus: Ha deretter alle ingrediensene til sausen i en kjele og varm opp.
  4. Nudlene: Lag nudlene etter anvisning på pakken, fordel dem deretter i fire boller, hell over saus og ha kjøttdeig på toppen. Dryss den halve vårløken som er kuttet i små ringer på toppen. Servér!

Denne basisnudelsuppen, kan pimpes på mange måter:

Lavkarbo: Bruk shiratakenudler! (Jeg har bestilt disse mirakelnudlene på iherb)

Økologisk: Dropp nudlene (vanskelig å få tak i økologiske) og bruk kun økologiske grønnsaker og hjemmelaget kraft på økologisk kjøtt.

Paleo: Dropp nudler. Resultatet blir en kraftig krydret kjøttsuppe.

Studentmat: Kjøp kyllingkjøttdeig til kr 20. Dropp fordyrende vårløk.

Tradisjonskost: Bruk hjemmelaget kraft og fermentert chili/ingefær.

Vegetarisk: Dropp kjøttet! Tilsett eventuelt flere grønnsaker.

Neste gang skal jeg prøve samme sausen på kylling, såkalt szechuan bon bon eller bang bang chicken. Jeg gleder meg allerede.

– Marianne :)

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.