Hjem   Om meg   Kontakt
[MAT] Glutenfri tabbouleh med quinoa | Marianne de Bourg
13680
post-template-default,single,single-post,postid-13680,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline,er-recipe

[MAT] Glutenfri tabbouleh med quinoa

Tabbouleh – en av de mest kjente rettene fra Midtøsten blir tradisjonelt laget med bulgur, tomater, mynte og persille. Her er en variant hvor bulgur er erstatet med glutenfri quinoa.

[Les mer om quinoa]

Sunn-oppskrift-på-glutenfri-tabbouleh-med-quinoa

Foto: Ingeniørfruen

Glutenfri tabbouleh med quinoa
 
Oppskrift: Tilbehør
Porsjoner: 4
Ingredienser
 • 1 kopp quinoa
 • 2 kopper vann
 • ½ slangeagurk
 • 1 pakke cherrytomater eller cocktailtomater
 • ½ løk
 • 1 håndfull hakket mynte
 • 1 håndfull hakket persille
 • Saften av 1 sitron
 • 1 dl olivenolje
 • Havsalt
Sånn gjør du
 1. Skyll først frøene grundig i rennende varmt vann igjennom en sil. Bruk 1 del quinoa til 2 deler vann. Kok opp, ha på lokk, sett platen på laveste varme og kok i 12-15 minutter. Ta kjelen av varmen og la quinoaen hvile i kjelen med lokket på til alt vannet er absorbert.
 2. Tips: Frøene er ferdige når skallet har åpnet seg og de nærmest ser ut som små rumpetroll med hale ;0)
 3. Skjær opp grønnsaker og urter mens quinoaen koker. Del tomater i 2 eller 4, agurk i småbiter og hakk løken fint. Hakk urtene og press saften av sitronen. Når quinoaen er noe avkjølt, blandes grønnsaker og quinoa. Ha over sitron, olivenolje og salt. Bland og spis!

 

Har du spørsmål, tanker eller erfaringer å dele? Skriv noen ord inn i kommentarfeltet under!

Ønsker deg en fin dag

Marianne-de-Bourg-Ingeniørfruen-skriver-om-helse-diett-kosthold-cocktails-drinker-bøker-kropp-matoppskrifter-sunn-mat-oppskrifter-sex-samliv-trening-skjønnhet-kosttilskudd-helsekost-økologisk-naturmedisin-kjerringråd-sukkerfri-lavkarbo-lavkalori
.

Likte du dette?
Du kan dele bilde og link på Facebook eller Pinterest, følge meg på Pinterest og bli fan av bloggen på Facebook. Registrer du e-postadressen din i feltet “Følg bloggen via e-post” under bildet av meg, mottar du blogginnleggene mine på e-post. 

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.