Hjem   Om meg   Kontakt
Marianne de Bourg | Tart cherry – konsentrert juice av kirsebær
13208
post-template-default,single,single-post,postid-13208,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Tart cherry – konsentrert juice av kirsebær

Jeg har nettopp kjøpt den økologiske kirsebærjuicen Tart Cherry mot en betennelse som ikke vil gå bort. Kirsebær skal nemlig være den matvaren som virker aller best mot betennelser.

[Mer om hva som demper betennelse]

Ingeniørfruen-anbefaler-kirsebærjuice-eller-Tart-Cherry

Næringsinnhold: Vitamin C, kalium, antocyaniner, ellagsyre

I følge boka Styrk ditt immunforsvar inneholder kirsebær ellagsyre – et kraftig stoff som blokkerer for et enzym som kreftcellene er avhengige av for å utvikles. Moreller er også rike på antocyaniner, antioksidante stoffer som kroppen bruker for å lage sykdomsbekjempende kjemikalier. De inneholder også vitamin C som er så viktig for immunsystemet i kampen mot virus og bakterier.

Ifølge forskning er kirsebær en rik kilde til antioksidanter som er bra for hjerte, ledd og blodsirkulasjon.

Hemmeligheten ligger i pigmentene som gir kirsebær den mørkerøde/svarte fargetonen. De hører til en klasse av naturlige fargestoffer som kalles antocyaniner som blir kalt “Naturens kjemoterapistoff”.

I tillegg til antioksidanter er kirsebær rike på to viktige flavonoider – isoqueritrin og queritrin. Ifølge ledende forskere, er queritrin en av de mest potente stoffene som kan nøytraliserer skadelige oksidanter i kroppen.
Kilde: DynamicHealth.com

✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️

Handle på iHerb?

Hvis du tar en titt på iHerb finner du over 35.000 produkter. Her kan du kjøpe kosttilskudd, sunne matvarer, litt sunnere godteri, te og urter. Atkinsbarer til under 1/3 av prisen her hjemme. Hud-, hår og kroppspleie, sminke og mye annet i kategoriene sunt, melkefritt, glutenfritt, laktosefritt, sukkerfritt, lavkarbo, lavkalori, økologisk – og mye til svært mye bedre priser enn i Norge. En godtebutikk for oss som er interessert i mat og helse!

Nettbutikken har gitt meg en link hvor jeg kan gi rabatt til deg som er ny kunde hos iHerb. Koden er QRK026 og bruker du denne ved din første bestilling får du 5 dollar i avslag. Du får også en kode som du kan gi til andre nye kunder, som igjen gir deg rabatt på dine kjøp.

Dersom du kjøper på nett fra utlandet er det lurt å bestille varer for mindre enn 200 kroner (før frakt på ca 24 kroner) for å slippe toll og moms.

Jeg bestilte for under 200 kroner (30,4 doller i dagens valutakurs) for å unngå toll og mva – og syntes jeg fikk utrolig mye for pengene. Frakten er rimelig også – for inntil 1,8 kilo kommer frakten på  4 dollar (26,30 kroner i dagens valutakurs). Alle kunder får denne rabattkoden de kan gi videre, og som igjen gir deg noe rabatt for hver ny kunde som bruker denne.

Har du spørsmål, tanker eller erfaringer å dele? Skriv noen ord inn i kommentarfeltet under!

Marianne-de-Bourg-Ingeniørfruen-skriver-om-helse-diett-kosthold-cocktails-drinker-bøker-kropp-matoppskrifter-sunn-mat-oppskrifter-sex-samliv-trening-skjønnhet-kosttilskudd-helsekost-økologisk-naturmedisin-kjerringråd-sukkerfri-lavkarbo-lavkalori

Likte du dette? Du kan dele bilde og link på Facebook eller Pinterest, følge meg på Pinterest og bli fan av bloggen på Facebook. Registrer du e-postadressen din i feltet “Følg bloggen via e-post” under bildet av meg, mottar du blogginnleggene mine på e-post. 

 

 

3 Comments
 • Anonymous

  22/10/2014 at 6:37 pm Reply

  Heisann. Har hørt at kirsebærjuice også gjør at du sover bedre. Vet du noe om det? Hvor får jeg kjøpt kirsebærjuice? Mvh Camilla

  • Marianne

   23/10/2014 at 9:38 am Reply

   Jeg har også lest at kirsebærjuice har god effekt på søvn, blant annet her: http://www.prnewswire.com/news-releases/study-tart-cherry-juice-increases-sleep-time-in-adults-with-insomnia-257037251.html

   Har ikke prøvd det selv, men nå skal jeg jammen begynne å ta min dose før leggetid. Takk for tipset!

   Kirsebærjuice – eller tart cherry som juicen som regel går under, fås kjøpt i helsekost. Jeg synes den har vært for dyr der, da den koster nærmere 500 kroner for en flaske, og har derfor kjøpt den på iHerb, der en flaske koster ca kr 74 kroner. Problemet med å kjøpe der at man får frakt og bør handle for opp mot en 200-lapp for at frakten skal lønne seg. Jeg handler en del varer på iHerb, blant annet varer man ikke får i Norge eller som er utrolig mye rimeligere. Blant annet handler jeg Atkins-barer http://mariannedebourg.no/2014/10/20/pa-budsjett-iherb-tips-atkinsbarer/

   PS – Jeg legger forresten inn litt informasjon om shopping på nettbutikken iHerb i denne bloggposten.

   Takk for at du er innom og kommenterer ☺

  • Marianne

   23/10/2014 at 9:39 am Reply

   En ting til: Kommer du over rimelig Tart Cherry i Norge er det supert om du tipser her!

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogglistenhits