Hjem   Om meg   Kontakt
Marianne de Bourg | [MAT] Quinoasalat med koriander, bønner og fetaost
13486
post-template-default,single,single-post,postid-13486,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline,er-recipe

[MAT] Quinoasalat med koriander, bønner og fetaost

Dette er en oppskrift i serien kjøttfri mandag – eller Meat Free Monday hvor jeg presenterer ukas vegetariske eller veganske sunne middagsoppskrift. Gjerne også mat på budsjett.
[Les mer om kjøttfri mandag]

Ukas oppskrift er en salat med koriander, bønner og fetaost – og quinoa, som er et frø fra en urt full av vitaminer og proteiner.  [Les mer om quinoa]

quinoasalat_med_koriander_bønner_og_fetaost

Foto: Frukt.no

[MAT] Quinoasalat med koriander, bønner og fetaost
 
(4 porsjoner)
Oppskrift: Tilbehør
Porsjoner: 4
Ingredienser
  • 120 g quinoa
  • 4 ss olivenolje
  • 4 ts hvitvinseddik
  • salt og pepper
  • 350 g brekkbønner eller andre grønne bønner
  • 1 stk slangeagurk
  • 150 g fetaost i terninger
  • 1 potte frisk koriander
Sånn gjør du
  1. Kok quinoa etter anvisning på pakken, og avkjøl.
  2. Pisk sammen olje og eddik og bland med quionaen. Smak til med salt og pepper.
  3. Kok raskt opp bønner i lettsaltet vann. Avkjøl i kaldt vann.
  4. Skrell og skjær slangeagurken i terninger.
  5. Bland quiona med bønnene, agurkterningene og hakket koriander.
  6. Fordel fetaostterninger over salaten og pynt med korianderblader.

 

Oppskrift og foto fra Frukt.no

✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️

Har du spørsmål, tanker eller erfaringer å dele? Skriv noen ord inn i kommentarfeltet under!

Marianne-de-Bourg-Ingeniørfruen-skriver-om-helse-diett-kosthold-cocktails-drinker-bøker-kropp-matoppskrifter-sunn-mat-oppskrifter-sex-samliv-trening-skjønnhet-kosttilskudd-helsekost-økologisk-naturmedisin-kjerringråd-sukkerfri-lavkarbo-lavkalori

Likte du dette?
Du kan dele bilde og link på Facebook eller Pinterest, f
ølge meg på Pinterest og bli fan av bloggen på Facebook. Registrer du e-postadressen din i feltet “Følg bloggen via e-post” under bildet av meg, mottar du blogginnleggene mine på e-post. 

3 Comments
  • greatgreekfood

    23/06/2014 at 11:12 pm Reply

    Jeg har en sånn greie med at jeg får vrangforestillinger mot hyper. Så jeg ser ikke de mest hypa filmene, leser ikke de mest hypa bøkene (nei, jeg har ikke lest 50 shades), og kjøper ikke den mest hypa maten. Quinoa er en sånn mat. Men paret med to av mine favorittingredienser, feta og koriander, må jeg nok krype til korset. Er i Hellas nå, og der selger de ikke quinoa (jo, kanskje i Athen), men snart er jeg hjemme igjen, så da…

    • Marianne

      23/06/2014 at 11:31 pm Reply

      He he, I know what you mean!

      Jeg har det også sånn, særlig når det gjelder interiør, som jo har vært jobben min i mange år. Når alle skal ha kobber, vil jeg definitivt ikke ha kobber. Når turkis er årets farge, gjemmer jeg den turkise puta i skapet. Når jeg har ønsket meg Eames-spisestuestolene i noen år, stryker jeg dem fra ønskelista når jeg har sett stolene i 100 interiørmagasiner.

      Det samme med ord. Inspo, for eksempel. Interiørinspo – blæh! Og Insta. Hvorfor ikke bare skrive Instagram? Nope, det er ikke kult nok. Og selfie. Jeg har aldri sagt ordet, men nå har jeg jammen skrevet det. Jeg digger ikke hype-ord altså.

      Men. Jeg er faktisk litt mykere i kantene når det gjelder mat- og kostholdstrender. Selv om jeg blir smålei av å lese om grønnkålchips og bananpannekaker, skriver jeg om det allikevel.

      Hvorfor?
      1) For å få flere treff fra google
      2) Fordi jeg blir nysgjerrig og må prøve – og vips er jeg hekta. Ha ha.

      Men du. Synes nesten du burde prøve quinoa. Jeg lagde tabbouleh med quinoa her forleden. Orket ikke notere, fotografere, blogge om det, men det smakte supert!

      Sitter det for langt inne, hva med å prøve denne retten med bulgur isteden? Eller bare droppe quiona? :D Feta, koriander og bønner høres ikke verst ut det heller…eller? ☺

      Setter stor pris på innspillene dine og at du er innom. Mer av det! :0)

      • greatgreekfood

        25/06/2014 at 12:29 pm Reply

        Haha, kobber, nei den trenden holdt jeg meg også unna. Selv om kobber er fint det. Skal nok prøve denne retten med quinoa, når har jeg jo en grunn til å kjøpe den som ikke har med hypen å gjøre, liksom :-)

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogglistenhits